DFer skifter parti: Udlændingepolitikken var ikke stram nok

Dansk Folkeparti har ifølge Aia Fog slækket på udlændingepolitikken, og nu har hun fået nok. Efter ni år skifter hun parti.

Aia Fog melder sig nu blandt Nye Borgerliges 800 medlemmer. Foto: Anders Heegaard. Fold sammen
Læs mere

Aia Fog forlader Dansk Folkeparti og melder sig under fanerne hos Nye Borgerlige. Hun mener, at Dansk Folkeparti er blevet »for magelige og hensygnende«, særligt på udlændingeområdet. Det tager hun nu konsekvensen af og skifter parti.

»Jeg har længe været overrasket over den nedtoning af Dansk Folkepartis raison d’être, nemlig den stramme udlændinge- og integrationspolitik, der er sket,« siger Aia Fog, som desuden varetager posten som næstformand i Trykkefrihedsselskabet.

»Man kan ikke bevare et dansk kulturelt værdifællesskab, hvis man lukker flere og flere ind med muslimsk baggrund. Der skal bremses op,« tilføjer hun.

Aia Fog kom til Dansk Folkeparti fra Socialdemokraterne i 2007. Hun stillede senest op til Folketinget i Københavns Omegns Storkreds i juni 2015, men blev ikke valgt ind.

Hendes skifte til Nye Borgerlige bunder blandt andet i, at Dansk Folkeparti ifølge Fog har lagt sig for tæt op ad hendes tidligere partifæller i Socialdemokratiet.

»En af de kameler, jeg har slugt, er en nærmest socialdemokratisk fordelingspolitik, som i min optik er uholdbar. Her føler jeg mig mere hjemme hos Nye Borgerlige, som vil føre en klokkeklar borgerlig økonomisk politik,« siger hun.

Hos Dansk Folkeparti forstår man ikke Aia Fogs ræsonnement. Partiets udlændingeordfører og medlem af gruppebestyrelsen, Martin Henriksen (DF), fastslår, at fordelingspolitikken er, som den altid har været, og han er lodret uenig i, at DF har slækket på kursen over for udlændinge.

»Senest har vi meldt os klar til at afskaffe greencard-ordningen og går ind for at sende flygtninge hjem, så snart det er muligt. Det er jo reelle stramninger i forhold til tidligere,« siger Martin Henriksen.

»Uden tvivl en gevinst«

Nye Borgerlige blev stiftet i september 2015 af de tidligere konservative partimedlemmer Peter Seier Christensen og Pernille Vermund. Sidstnævnte er partiets formand og glæder sig over sit nye medlem.

»Hun bliver uden tvivl en gevinst for os. Aia (Fog, red.) brænder virkelig for værdipolitik og taler lige ud af posen, så almindelige mennesker kan forstå det,« siger Pernille Vermund.

Blandt mærkesagerne i Nye Borgerlige er et lavere skattetryk, mere national suverænitet i EU og en strammere kurs over for indvandrere, så de kun skal kunne komme ind i Danmark, hvis de har arbejde på hånden og kan forsørge sig selv.

Det principprogram stemmer helt overens med Aia Fogs politiske overbevisning.

»Jeg får en ansvarlig økonomisk politik, et værn om de danske værdier og en fast udlændingepolitik. Det er det, jeg efterspørger, og som vi mangler i dansk politik,« siger hun.

Nye Borgerlige har på sine foreløbig syv måneders levetid hvervet 800 medlemmer, oplyser partiet. De mangler dog stadig en stak vælgererklæringer for at nå op på de 20.000, der kræves, før partiet kan komme på stemmesedlen ved næste folketingsvalg. For knap en uge siden skrev Nye Borgerlige på deres Facebook-side, at de havde fået godkendt knap 7.500 vælgererklæringer ud af godt 13.500 indsamlede.