DFer sigtet for tavshedsbrud

Byrådsmedlem i Odense Pernille Bendixen er nu sigte for at bryde sin tavshedspligt. Statsadvokaten beslutter om byrådspolitikeren skal tiltales for at lække fortrolige oplysninger i en sag om Vollsmose.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det odenseanske byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Pernille Bendixen (DF) er blevet officielt sigtet efter straffelovens paragraf 152. Hun må nu afvente statsadvokaten, der skal afgøre, om hun også skal tiltales for at bryde sin tavshedpligt i sagen om udgifter til to familier i Vollsmose, skriver TV2/Fyn.

»Overordnet forholder jeg mig sådan, at jeg venter på at se, hvad der kommer. Men det er ikke nogen overraskelse, at der kommer en sigtelse, jeg synes, det har ligget i kortene. Mon ikke det ender med en bøde, siger Pernille Bendixen til TV 2/Fyn.

Byrådspolitikeren blev meldt til politiet i november 2013 for at give fortrolige oplysninger til Fyens Stiftstidende om bistand til bandemedlederen FezFezs familie.

Hvis Pernille Bendixen bliver tiltalt og senere dømt, kan hun få en bøde eller fængsel i op til seks måneder. Hvis Dansk Folkeparti-politikeren bliver kendt skyldig, skal et valgbarhedsnævn desuden vurdere, om hun kan fortsætte i byrådet.

I november skrev Bendixen på sin hjemmeside, at det var »dårlig stil at bryde tavshedspligten«:

»Jeg tror på lov og orden og respekterer regler og rammer. Så hvordan kommer jeg så dertil, hvor jeg bryder med min egen og andres moral?« skrev hun på sin hjemmeside i november og fortsætter: »Et nødråb, ganske enkelt. Nok er nok«.