DF’er: Muslimer slår deres døtre ihjel

Folketingsmedlem Jesper Langballe (DF) støtter nu formanden for Trykkefrihedsselskabet, der måtte ændre en udtalelse om, at muslimske fædre voltager deres døtre. Sagen er endnu værre, mener Langballe. De slår døtrene ihjel og lader onklerne voldtage.

Skruen strammes en ekstra gang i Jesper Langballes indlæg, hvor han kaster sig ud i et opsigtsvækkende forsvar for Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stik imod ledelsen går Dansk Folkepartis folketingsmedlem Jesper Langballe nu ud i et opsigtsvækkende forsvar for Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard, der før jul kom i voldsom modvind for at sige, at muslimske fædre voldtager deres døtre.

Ifølge Jesper Langballe, der gennem tiden har været een af Dansk Folkepartis stærkeste stemmer i indvandrerdebatten, tog Lars Hedegaard ganske vist en smule fejl i sin karakteristik af de muslimske fædre. For virkeligheden er langt værre.

»Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) – og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt,« skriver Jesper Langballe i dag i et debatindlæg i Berlingske Tidende lørdag og henviser til, at det kan man læse i bogen »Mødom på mode«.

Med formuleringerne gør Jesper Langballe sig ifølge en række politikere på Christiansborg sig skyldig i lige så generaliserende udtalelser som dem, der fik Trykkefrihedsselskabets formand ud i et voldsomt stormvejr, som blandt andet betød at folk som Naser Khader (K) og Søren Pind forlod hans forening i protest.

Og efter ugers tavshed kom Pia Kjærsgaard på banen og satte blandt andet sit folketingsmedlem Søren Krarup på plads for at bakke Lars Hedegaard op.

»Jeg ville ikke have udtrykt mig på den måde. Det var for generaliserende,« sagde Pia Kjærsgaard.
Det lykkedes ikke at få en kommentar fra hende i går, men andre steder i Folketinget tog man afstand fra Jesper Langballes.

Sass Larsen er »forfærdet«

»Det er forstemmende og sørgeligt, at man kan sætte sig ned og udtrykke sig sådan på skrift. Jeg er rimelig forfærdet over, at man kan have sådan en holdning, det er et nyt lavpunkt i debatten,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen, der kræver et svar fra Pia Kjærsgaard.

»Denne gang forventer jeg, at hun går ud og tager afstand promte og ikke venter i tre uger. De udtalelser er kun konfrontatoriske og negative, og hvis det er den slags, der ligger til grund for systemskiftet, så er det klart, at vi står længere fra en løsning end nogensinde med hensyn til at få en fælles fremtid i Danmark,« siger Sass Larsen.

V: De radikaliserer sig selv

Også Venstres indfødsretsordfører Eyvind Vesselbo er kritisk.
»Det der er værdidebat uden værdier. Det handler jo ikke kun om at sige noget grimt om andre, men om at sige, hvad ens egne værdier er. Men Langballe rykker grænserne igen, og han bekræfter, at man ikke skal være så bange for Dansk Folkeparti, for de radikaliserer sig selv så meget, at de bliver uinteressante,« siger Eyvind Vesselbo.
Også Venstres politiske ordfører Peter Christensen lægger luft til Jesper Langballe, som han mener er alt for generaliserende. Og samtidig gavner det ikke regeringens mål med integrationen, lader han forstå.

»Jeg kan godt forstå, hvis det her sårer de mange udlændinge,« siger Peter Christensen.
I Det Konservative Folkeparti var formand Lene Espersen meget klart ude og tage afstand fra udtalelserne fra Trykkefrihedsselskabets formand. I går var hun ikke at træffe for en kommentar, men politisk ordfører Henriette Kjær glæder sig til at høre, hvad Pia Kjærsgaard har at sige om sagen.

»Ofte ser vi jo, at Dansk Folkeparti giver længere snor til folketingsmedlemmerne i de her sager,« siger Henriette Kjær, der finder udtalelserne problematiske og for generaliserende.
»Jeg forstår godt, hvis de indvandrere, som er kommet hertil og har integreret sig godt, får en mærkelig smag i munden. Det kammer over,« siger hun.