DF vil sikre millioner til videoovervågning i nattelivet

Der skal være videoovervågning i nattelivet. Det mener DF, der går til finanslovsforhandlingerne med kravet om, at der årligt skal afsættes ti millioner kroner til formålet.

»Vi kommer til at foreslå en pulje på i hvert fald 10 millioner kroner om året til kamera-overvågning i blandt andet Haderslev og Kolding« Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Står det til Dansk Folkeparti, skal der afsættes en årlig pulje på ti millioner kroner til et tryggere natteliv. Pengene skal gå til videoovervågning i nattelivet samt gader, der kan karakteriseres som farlige. Det skriver JyskeVestkysten.

Partiet vil gå til finanslovsforhandlingerne med kravet, der blandt andet kommer på baggrund af, at byer som Haderslev og Kolding efterlyser en indsats på området.

»Vi kommer til at foreslå en pulje på i hvert fald 10 millioner kroner om året til kameraovervågning i blandt andet Haderslev og Kolding,« siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til JyskeVestkysten.

Til Berlingske gør han opmærksom på, at puljen kan søges af alle landets politikredse, og at puljen ikke er forbeholdt visse byer.

Det er i dag op til politiet, hvorvidt der skal opsættes videokameraer i det offentlige rum - en vurdering, der hviler på mængden af kriminalitet.

Peter Kofod Poulsen er dog bange for, at økonomiske hensyn vejer for tungt i beslutningen.

»Vi vil have afsat en pulje til Rigspolitiet, hvorfra de enkelte politikredse så kan søge penge til en øget overvågning. Skal man gøre noget, skal det i hvert fald være en pulje på ti millioner kroner,« siger han til JyskeVestkysten.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har tidligere meddelt, at Justitsministeriet og Kommunernes Landsforening har iværksat en indsats på området, der blandt andet undersøger behovet for øget overvågning. Men der er ikke tid til at vente, mener Dansk Folkeparti.

»Det kan vi ikke vente på. Jeg er dybt skuffet over, at ministeren har siddet på hænderne i så lang tid,« siger Peter Kofod Poulsen til JyskeVestkysten.

Udover puljen på 10 millioner, mener Dansk Folkeparti, at de nuværende regler og tilhørende begrænsninger bør ændres. Det må dog ske på et senere tidspunkt, mener Dansk Folkeparti.

»Det kan vi ikke vente på nu. Der har været alt for meget snak, og derfor vil vi nu have etableret puljen til politiet,« siger han til JyskeVestkysten.