DF vil oprette flygtningelejre i Nordirak

Afviste irakiske asylansøgere skal sendes til dansk oprettede flygtningelejre i den nordlige del af det borgerkrigsplagede land. Det foreslår Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti foreslår, at Danmark opretter flygtningelejre i det nordlige Irak, som skal huse de afviste asylansøgere fra den centrale og sydlige del af landet. Forslaget kommer, efter at FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) i en ny anbefaling opfordrer de europæiske lande til at give irakerne fra netop disse områder i Irak opholdstilladelse på grund af den dårlige sikkerhed.

- Der er masser af områder af verden, hvor det er mindst lige så slemt at opholde sig som i Syd- og Centralirak, og det gør jo ikke, at vi accepterer, at alle borgere i disse områder kan få opholdstilladelse i Danmark. Men selv FN og de Konservative er enige i, at det er fuldt betryggende at sende irakere tilbage til den nordlige del af Irak. Så må vi også indtil videre kunne returnere irakere fra den sydlige og centrale del af landet til disse områder for eksempel ved, at vi opretter en eller flere flygtningelejre i området, siger Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard.

/ritzau/