DF vil forbyde tørklæder i Hjemmeværnet

Religiøse tørklæder hører ikke hjemme i Hjemmeværnet, mener Dansk Folkeparti. Forbyd det, lyder opfordringen til forsvarsministeren.

27-årige Maria Mawla har i flere år været en ivrig debattør blandt andet i DR2 udsendelserne 'Oraklerne', som for tiden bliver genudsendt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Kristian Brasen

Under den militær-plettede kasket bærer Maria Mawla et mørkegrønt tørklæde. På Hjemmeværnets hjemmeside kan man læse en artikel om det nye medlem af hjemmeværnet, som er kvinde, muslim og bærer et tørklæde under sin reglementerede hovedbeklædning. Det forbløffer forsvarsordfører Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti.

- Det giver ingen mening, at Hjemmeværnet og det danske forsvar kæmper for demokratiske værdier i udlandet, når man samtidig tillader et medlem af Hjemmeværnet at bære et så udemokratisk og diskriminerende symbol, siger han i en pressemeddelelse.

DF kræver nu, at forsvarsminister Søren Gade (V) skal forbyde tørklædet for Hjemmeværnets medlemmer. Ib Poulsen er i sær fortørnet over, at Hjemmeværnet skriver om kvinden på deres hjemmeside.

- Jeg er nærmest chokeret over, at Hjemmeværnet ligefrem roser sig selv for det. På den måde blåstempler Hjemmeværnet den kvindeundertrykkelse, som det muslimske hovedtørklæde er udtryk for, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra forsvarsminister Søren Gade, da han er på ferie.

/ritzau/