DF vil begrænse udgang for sexforbrydere

Dansk Folkeparti kræver, at regeringen strammer opsynet med sexforbrydere. Det sker, efter at en sexforbryder forleden stak af fra Sankt Hans i Roskilde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti kræver, at justitsminister Brian Mikkelsen (K) og sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) strammer reglerne. så det bliver vanskeligere for behandlingsdømte pædofile sexforbrydere at få udgang.

DF's Marlene Harpsøe, er rystet over, at det nu fem gange er lykkedes for den 52-årig evnesvage seksualforbryder at stikke af fra det psykiatriske hospital Sankt Hans. Politiet leder stadig efter manden, der tidligere har forbrudt sig mod en syvårig pige under en springtur.

- Vore børns sikkerhed og tryghed går forud for alt andet, og det er ganske enkelt uacceptabelt, at befolkningen skal leve i usikkerhed, når seksualforbrydere stikker af efter en udgang, siger Marlene Harpsøe.

- Hvis en patient uden den nødvendige medicin skønnes at være farlig for sine omgivelser og desuden er under mistanke for at ville stikke af, skal den pågældende person naturligvis ikke på udgang, og så er det ganske ligegyldigt, hvor længe behandlingen har stået på. Det drejer sig først og fremmest om befolkningens tryghed, men også om den enkelte patients tarv, siger Marlene Harpsøe.

/ritzau/