DF-vidne modsiger Messerschmidt: Jeg sprællede som en sindssyg

Rikke Karlsson, tidligere medlem af EU-Parlamentet, vidste ikke, hun var blevet bestyrelsesmedlem i Meld.

Rikke Karlsson forlader retten, da retssagen mod Morten Messerschmidt fortsætter ved Retten på Frederiksberg. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere medlem af EU-Parlamentet Rikke Karlsson startede indirekte retssagen mod formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt, der er tiltalt for dokumentfalsk og svig med EU-midler.

Hun afgiver mandag forklaring for Retten på Frederiksberg og fortæller, at hun gentagne gange forsøgte at få svar fra Messerschmidt på, hvorfor hun var blevet medlem af det europæiske parti Meld uden sin viden.

»Ja, det gjorde jeg i allerhøjeste grad, jeg sprællede som en sindssyg. Jeg sad i et parti og ønskede at være så loyal, jeg kan.«

»Jeg tog kontakt til Kristian Thulesen og andre i Dansk Folkeparti, og jeg sagde til dem, at jeg ønskede at vide, hvad der var sket i 2014,« siger Rikke Karlsson.

Kristian Thulesen Dahl var den daværende formand, siden har Morten Messerschmidt taget over.

I 2015 meldte hun sig pludselig ud af Dansk Folkeparti og pegede på mistænkelige forhold i EU-partialliancen Meld, som Morten Messerschmidt var formand for.

Hun fortalte, at hun først noget senere fandt ud af, at hun stod som indmeldt i bestyrelsen i Meld, da en journalist fra Ekstra Bladet oplyste hende om det.

Rikke Karlsson mener, at hun er blevet indskrevet i Meld uden sit vidende og har tidligere anklaget Morten Messerschmidt for identitetstyveri.

Også Jørn Dohrmann har afgivet forklaring mandag og sagt, at han ikke var bekendt med, at han var blevet meldt ind i Meld, som Messerschmidt havde ansvar for.

Messerschmidt er allerede blevet idømt et halvt års betinget fængselsstraf i sagen, som nu går om, fordi dommeren i den første sag kunne betragtes som inhabil.

Både Dohrmann og Karlsson afviser, at der har været et EU-seminar på et sommergruppemøde i Dansk Folkeparti i 2015. Der blev brugt knap 100.000 kroner fra EU-systemet til arrangementet i Skagen, som skulle bruges til EU-relateret indhold.

Efter den påståede konference rapporterede Morten Messerschmidt til EU, at flere medlemmer af Dansk Folkeparti havde holdt oplæg om EU. Men det kan de ikke genkende.

/ritzau/