DF ved pressemøde: Lad topskatten være, men sænk licens og registreringsafgiften

Dansk Folkeparti har indkaldt til pressemøde i forlængelse af deres sommergruppemøde. Du kan følge pressemødet live her.

BM
Foto: Thomas Lekfeldt. Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti
Læs mere
Fold sammen

Det skal være billigere at være dansker, lyder et af Venstres valgslogans. Og det kan lade sig gøre, hvis regeringen lader være med at fokusere entydigt på topskatten og i stedet forhandler om ting, som partierne kan blive enige om.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

På partiets sommergruppemøde i Sorø, siger han:

- Vi så sidste efterår, at vi havde et tumultarisk forløb, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl med hensyn til diskussionen om topskat.

Han opfordrer regeringen til i stedet at se på to andre områder, hvor det er muligt at lade danskerne beholde flere af deres penge.

- Bilafgifter har vi nævnt som et eksempel, siger han med henvisning til et forslag om at lette afgiften på de billigere biler.

- Afskaffelse af licens står meget højt på Dansk Folkepartis ønskeliste, siger Thulesen Dahl.

Partiet har foreslået at skære 25 procent af DR's 3,7 milliarder kroner store budget og i stedet finde pengene på finansloven.

DF-formanden forventer, at Socialdemokratiet vil være interesseret i at diskutere at få licens over skatten, så de bredeste skuldre bærer det tungeste læs.

I dag skal alle betale den samme licens på 2500 kroner årligt uanset, hvor mange penge man tjener.

 

/ritzau/