DF: Tyrkiet kommer aldrig med i EU

Tyrkiet angriber EU-lande og bliver aldrig medlem af EU, mener DF's udenrigsordfører, Søren Espersen.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, fejrer 102 årsdagen for slaget ved Canakkale under 1. verdenskrig. Her besejrede Tyrkiet en invasionsstyrke fra Storbritannien samt Australien og New Zealand. Tyrkiet skal aldrig med i EU, mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, efter Erdogans angreb på flere EU-lande. Reuters/Osman Orsal Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU må trække en streg i sandet: Tyrkiet bliver aldrig medlem.

Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

»Nu må vi sige én gang for alle, at Tyrkiet hører ikke hjemme i EU. De kommer aldrig med. Så er der rene linjer. Det har vi i Dansk Folkeparti egentlig bedt om længe,« siger Søren Espersen.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har ikke alene kaldt Tyskland og Holland for »nazistiske og fascistiske«. Han kritiserer også Danmark, der har udskudt et besøg af den tyrkiske premierminister, Binali Yildirim.

»Hans retorik er fuldstændig vanvittig. At beskylde Holland for at være et nazistisk land. Det er nærmest en hån overfor et land, som i den grad led under Anden Verdenskrig«, siger Søren Espersen.

Dansk-tyrkere oplyser, at de angives for "landsforræderi" for kritik af Erdogan på en "stikkerlinje" til tyrkiske myndigheder. Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har indkaldt den tyrkiske ambassadør til et møde mandag.

»Det er fuldstændig uacceptabelt. Grundlæggende så er stikkeri selvfølgelig en sag for politiet«, siger Anders Samuelsen.

Han støttes helhjertet af DF's udenrigsordfører.

»Det er udmærket, at udenrigsministeren indkalder ambassadøren. Med en "stikkerlinje" er Tyrkiet på vej ud i noget meget ubehageligt. I 30'erne havde man også en tysk "stikkerlinje"«, siger Søren Espersen.

Spørgsmål: - For år tilbage så mange i Vesten Erdogan som en progressiv støtte for EU?

»Jeg har aldrig haft særlig fidus til Erdogan. Han har en islamistisk dagsorden. Han var en islamist i fåreklæder, der fik Vestens store opbakning. Som én, der skulle skabe demokrati i Tyrkiet«, siger Søren Espersen.

»Den rolle spillede han glimrende i flere år, indtil han viste sit sande ansigt. Militærkuppet bekom ham vist ganske belejligt.«