DF truer skoleleder med fyring

Dansk Folkeparti øger nu presset på Holbergskolens leder, der bliver mødt med et kontant krav: Inviterer fædrene eller bliv fyret!

Holbergskolen Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Hvis ikke Holbergskolens leder Søren Ellesøe ændrer sin beslutning om at ikke at invitere elevernes fædre med til et møde om mobning på skolen kl. 17:30 i dag, så skal han ud vagten. Det mener Dansk Folkeparti, der er stærkt fortørnet over Holbergskolens møde, hvor kun mødrene må deltage. Opdelingen sker af hensyn til de muslimske kvinder, hvis mænd i følge skolelederen ikke bryder sig om, at deres koner deltager, hvis der er fremmede mænd til stedet.

LÆS OGSÅ:
Fædre ingen adgang til skolemøde

- Hvis skolelederen ikke retter ind, så mener jeg ikke, at han længere skal være ansat i Københavns Kommune. Så må han finde sig et andet arbejde, siger Dansk Folkepartis leder på Københavns Rådhus, Carl Christian Ebbesen, og fastslår:

- Vi skal ikke lade indvandrermænd sætte dagsordenen for, hvordan vi holder møder på vores skoler. I Danmark har vi ligestilling mellem kønnene, og den diskriminering med kun at invitere det ene køn, kan og vil jeg ikke acceptere.

LÆS OGSÅ: Borgmester bakker fædrefrit møde op - med glæde

Carl Christian Ebbesen kræver samtidig omgående handling fra den socialdemokratiske børn- og ungeborgmester Anne Vang. Hun skal sætte skolelederen godt og grundigt på plads, så mødet bliver åbnet for begge køn.

- Det er ikke den form for skole- og integrationspolitik, vi skal have i Københavns kommune, siger Carl Christian Ebbesen.

Den københavnske skole afviser både danske fædre og indvandrerfædre for at få de muslimske mødre til at dukke op.

LÆS OGSÅ: Fædre ingen adgang til skolemøde

- Der er indvandrerkvinder, hvis mænd ikke mener, at kvinderne må deltage, hvis der er andre mænd til stede,« siger skoleleder Søren Ellesøe i dag til Berlingske Tidende og uddyber sin begrundelse for ikke at give fædrene lov til at deltage:

»Det kan være et nødvendigt hensyn at tage for at skabe en kontakt til en gruppe forældre, som ikke normalt kommer så ofte på skolen, og som ikke rigtig er dus med vores skoletradition.«

DIN MENING: Er udelukkelse af fædre i orden?

Hvis mænd fik adgang, kunne det ifølge skolelederen betyde, at der kun ville være fædre til stede på mødet, »fordi der så ville være kvinder, som ikke kom«.

SFs politiske ordfører på Københavns Rådhus, Ayfer Baykal, tager også afstand fra skolelederens beslutning om at udelukke fædrene til et møde i aften af hensyn til muslimske kvinder. Læs hvorfor her.

SØREN PINDS BLOG: Fædrefri forældremøde og kællingesnak
TOM JENSENS BLOG: Holbergskolen gør fatal skade på integrationen