DF tager hatten af for Akkari: Godt han er kommet til fornuft

I Dansk Folkeparti tager man hatten af for Ahmed Akkaris mod til at tage et opgør med sine tidligere synspunkter og det islamistiske miljø. Akkari har også fået et nyt syn på Pia Kjærsgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hos Dansk Folkeparti vækker det anerkendelse og respekt, at den tidligere imam og islamist Ahmed Akkari nu vender sine tidligere allierede ryggen.

Det siger partiets politiske næstformand Søren Espersen til BT.

- Ahmed Akkari har været en fremtrædende repræsentant for nogle meget ekstreme miljøer. Han har også været med til at skade Danmark med sin rolle i Muhammed-krisen. Derfor er det både interessant og godt, at han er kommet til fornuft og har indset, at det er en farlig ideologi, han har repræsenteret.

- Det er ikke ufarligt at stå frem og sige sådan, så man må tage hatten af for, at han har modet til at gå foran og vise, at der er en anden vej end islamisme, siger Søren Espersen.

Ifølge Ahmed Akkari selv var det en pause på afstand af de radikale islamistiske miljøer, der åbnede hans øjne for et nyt verdensbillede og ændrede hans syn på bl.a. demokrati og ytringsfrihed. Og netop dette kan være nøglen til at få andre til at følge hans eksempel, mener Søren Espersen.

Lidt på afstand

-Det er altid gavnligt at se tingene lidt på afstand en gang imellem. Derfor kunne man også overveje, om det er klogt, at man eksempelvis lader kriminelle islamister have tæt kontakt til imamer, mens de sidder i fængsel. Præcis den anledning kunne man benytte til at få dem lidt væk fra de religiøse miljøer, så de får et andet perspektiv på tingene. For år tilbage gjorde man præcis det samme med unge i voldsomme kristne miljøer med stor succes, påpeger Søren Espersen.