DF skeptisk over større børnecheck

Regeringen vil indfri valgløfte om at give småbørnsfamilierne ekstra 2000 kroner om året per barn. Dansk Folkeparti er skeptisk

Regeringen indfrier nu sit valgløfte om at gøre livet lettere for småbørnsfamilierne. Fra årsskiftet skal børnechecken således forhøjes med 2000 kroner årligt per barn under tre år. Samlet pris: 400 millioner kroner om året.

- På den måde skaber vi bedre vilkår for børnefamilierne, dem som har de helt små børn, og som ofte er økonomisk trængte. Netop for småbørnsfamilierne er udgifterne jo ofte høje og vejer tungt i budgettet, siger Venstres skatteordfører, Kim Andersen.

Dansk Folkeparti er dog skeptisk overfor at åbne for pengeposen. Regeringens støtteparti mener ikke, at småbørnsfamilierne er specielt trængte.

- Enhver kan jo smide den påstand på bordet. De småbørnsfamilier, jeg kender, har det ganske udmærket. Men regeringen er selvfølgelig velkommen til at foreslå det, og så må vi se, om vi kan nå hinanden. Men det er ikke vores politik, siger skatteordfører Mikkel Dencker (DF).

/ritzau/