DF-politiker risikerer bøde for hærværk

EU-Parlamentet behandler en ansøgning om at ophæve Jørn Dohrmanns (DF) immunitet, så han kan retsforfølges.

Jørn Dohrmann, medlem Europa-Parlamentet for DF, taler ved DF's Årsmøde der startede i Herning Kongrescenter, lørdag den 15. september 2018 .. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

København. De danske myndigheder ønsker at rejse en sag mod Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Jørn Dohrmann for tre forskellige overtrædelser af straffeloven.

Det skriver Politiken.

Overtrædelserne skal være sket, da Dohrmann i 2017 med magt tog et kamera fra en tv-fotograf, som måtte have politiets hjælp til at få kameraet igen.

Ønsket om at rejse en sag er baggrunden for, at Justitsministeriet i efteråret bad Europa-Parlamentet om at ophæve Dohrmanns juridiske immunitet, erfarer Politiken.

I sidste uge gik parlamentets særlige juridiske komité i gang med at behandle anmodningen. Den opsummerer, at DF-politikeren er sigtet for at overtræde straffelovens paragraffer om henholdsvis hærværk, ulovlig tvang og brugstyveri.

I forbindelse med en dokumentarudsendelse tog tv-fotografen Birger Lund i april 2017 til Dohrmanns bopæl i Vamdrup for at filme dækbilleder til brug for udsendelsen.

Det førte til en korporlig kontrovers. Dohrmann tiltvang sig med magt tv-kameraet fra Birger Lund.

I godt halvandet år har jurister fra Rigsadvokaten, Statsadvokaten i Viborg og den stedlige politikreds bakset med den retslige vurdering af sagen uden at ytre en lyd om en eventuel sigtelses karakter.

Jørn Dohrmann kan samlet se frem til et bødeforlæg, hvis ellers parlamentets juridiske komité finder grundlag for at ophæve DF'erens immunitet.

Birger Lunds advokat, Tyge Trier, er godt tilfreds med, at der ser ud til at komme skred i tingene.

Han håber, at parlamentet hurtigst muligt skrider til handling ved at ophæve immuniteten. Det vil åbne for, at sagen kan køre i det danske retssystem.

- Vi betragter det som en særligt alvorlig sag, fordi vi ser det som et forsøg fra Dohrmanns side på at forhindre pressen i at passe sit arbejde, siger Tyge Trier til Politiken.

Omvendt vil Jørn Dohrmann betragte det som helt urimeligt, hvis sagen ender med, at han bliver idømt en bøde.

- Hvis jeg skal have en bøde for det der, vil jeg gå i retten med det. For jeg føler, at det er urimeligt, siger Jørn Dohrmann til Politiken.

/ritzau/