DF og S strides om antallet af offentligt ansatte

Dansk Folkeparti beskylder Socialdemokraterne for at misinformere om antallet af offentligt ansatte. Nej, siger S. Vi bruger samme tal som regeringen.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, misinformerer, når hun siger, at der er kommet færre ansatte i den offentlige sektor under den siddende regering. S afviser kritikken.

Kritikken kommer fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

- Det er simpelthen ikke rigtigt. Det, der har været kendetegnende, har været en helt bevidst strategi om, at der skulle være færre statsligt ansatte, men flere ansatte i kommuner og amter end tidligere. Fordi vi vil have flere ansatte de steder, hvor det betyder noget i direkte service over for borgerne, siger Thulesen Dahl til Ritzau.

Ifølge ham - med afsæt i Danmarks Statistiks såkaldte ATP-statistik - er der fra 2001 til 2006 kommet 7500 flere ansatte i den offentlige sektor.

Socialdemokraterne afviser kritikken. Partiets velfærdsoplæg peger - med afsæt i nationalregnskabstallene - på, at der er blevet 6000 færre offentligt ansatte siden regeringens tiltrædelse i 2001. Og det er de rigtige tal at kigge på, mener analysechef hos Socialdemokraterne Asbjørn Riis.

/ritzau/