DF: Løkke skal tage ansvar for nye moskeer

Dansk Folkeparti vil have statsministeren til at tage ansvar for de to nye moskeer på Islands Brygge og i Nordvest, som Københavns kommune godkendte i går.

Bjarke Ingels Group seneste tegning af moskéen på Faste Batteri grunden på Amager. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De nye københavnske moskeer er ikke et lokalt anliggende, men et landspolitisk emne, som regeringen bør tage sig af.

Det siger Martin Henriksen, integrationsordfører i Dansk Folkeparti, der mener, at det er trist, at regeringen og de øvrige partier i Folketinget ikke vil forholde sig til motiverne bag moskeerne.

Billedserie: Sådan skal de to nye moskéer se ud

- Men selv en kritisk tilgang til foreningerne bag er åbenbart for meget at forlange, og imens taler partierne om religionsfrihed, siger Martin Henriksen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde tirsdag på sit ugentlige pressemøde, at de københavnske moskeer er et lokalt anliggende, og at der er religionsfrihed i Danmark.

- Så længe pengene til moskeerne stammer fra ordentlige kanaler, er moskeerne et anliggende for Københavns Kommune, siger statsministeren.

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg besluttede på et møde mandag, at der skal bygges moskeer på Amager og i Nordvest. Imod stemte De Konservative og Dansk Folkeparti.

Planen er, at der skal bygges en blå shia-moské med høje minareter og en stor kuppel i Nordvest, mens der skal bygges en moderne sunnimoske midt på Islands Brygge.

Finansiering ikke på plads

Talsmand for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Hussein oplyser, at finansieringen af sunnimoskéen på Amager ikke på plads.

- Hvad angår finansieringen af moskeen på Amager, så er det noget af en udfordring at få rejst et trecifret millionbeløb. Vi er endnu i en fase, hvor vi afsøger mulige donorer til projektet, siger han.

Ifølge gratisavisen Urban er det organisationen Ahlul Bait, som har tætte relationer til den iranske regering, der står bag byggeriet af shia-moskéen i Nordvest. Det har mødt stærk kritik.

/ritzau/