DF kræver reformpause i den offentlige sektor

I de kommende år skal der ikke ske store omvæltninger i den offentlige sektor, mener Dansk Folkeparti. V tilslutter sig en frivillig reformpause, men K protesterer og kalder det »stagnation«.

Offentligt ansatte skal i de kommende år ikke belemres med flere store ændringer af deres arbejdsplads. Efter de seneste års kommunalreform, politi- og retskredsreform samt den kommende kvalitetsreform er bægeret fuldt, mener Dansk Folkeparti, der nu kræver en flerårig reformpause.

»Efter de her store omvæltninger er der brug for arbejdsro i den offentlige sektor. Vi skal have nogle år nu, hvor tingene skal have lov til at falde på plads, så vi kan høste nogle af de fordele, der er ved at møblere om,« siger DFs næstformand Peter Skaarup.

Han mener, at de tre reformer af den offentlige sektor vil blive til stor gavn for både borgere og offentligt ansatte. Men hvis der kommer flere reformer, vil det skabe stor utryghed på de offentlige arbejdspladser, advarer Peter Skaarup: »Så vil mange sige: skal vi nu til at lave om igen? Forandring kan være meget, men det kan også blive for meget.«

Konservative advarer
Sådan ser de Konservative dog langtfra på det. Politisk ordfører Pia Christmas-Møller mener, at en selvvalgt reformpause vil betyde »stagnation« i den offentlige sektor.

»Sidst der blev erklæret reformpause, var det Poul Nyrup Rasmussen, der gjorde det uden videre succes. Meningen med politik er at sørge for, at de nødvendige forbedringer bliver gennemført i rette tid,« siger Pia Christ­mas-Møller, som dog betoner, at der i øjeblikket ikke er reformer i støbeskeen.

Venstres kommunalordfører Erling Bonnesen er derimod helt enig i, at der efter en lang periode, hvor regeringen har været på»reformkurs«, er brug for ro i den offentlige sektor.

»Når kvalitetsreformen, og de projekter der følger, er sat i søen, så er jeg helt enig i, at den offentlige sektor har brug for en periode med arbejdsro til at få kørt reformerne ind, så vi kan høste gevinsterne af reformerne,« siger Erling Bonnesen og understreger, at der dog skal være plads til mindre justeringer og tilpasninger af den offentlige sektor.