DF kræver, at kommende borgmester vil stoppe køb af halalkød

Halalkød er en vigtig værdipolitisk debat, mener DF's spidskandidat i Horsens Claus Kvist Hansen.

ARKIVFOTO: Halalkød bliver en del af valgkampen i Horsens. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Halalkød bliver en del af valgkampen i Horsens.

Det skriver DR Østjylland.

Dansk Folkeparti kræver nemlig, at hvis en kommende borgmester skal have partiets støtte, så skal borgmesterkandidaten garantere, at kommunen stopper med at købe halalkød.

Partiets spidskandidat Claus Kvist Hansen siger, at det er vigtigt at få debatten om halalkød ind i valgkampen.

»Jeg mener, at det er en uskik, at der bliver serveret mad, der er dikteret af islamiske særkrav i vores institutioner,« siger han til DR Østjylland.

ARKIVFOTO: Partiets spidskandidat Claus Kvist Hansen siger, at det er vigtigt at få debatten om halalkød ind i valgkampen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Claus Kvist Hansen synes, at der er en ulyst til at diskutere værdipolitiske spørgsmål mellem valgene, når spørgsmålene en gang imellem kommer op som konkrete sager.

»Nu bringer vi det ind som et tema, og vi mener, at vi har så god en sag, at vi vil se frem til at høre de andre partiers forsvar for, hvorfor de mener, at vi skal have halalkød i kommunerne,« siger han.

Men Venstres borgmesterkandidat og 1. viceborgmester Martin Ravn mener, at Horsens Kommune også efter valget skal købe halalkød ind til kommunens institutioner.

»Jeg vil garantere, at bestyrelser i de enkelte institutioner og plejehjem får mulighed for ikke at servere halalslagtet kød, hvis de ønsker det,« siger han til DR Østjylland.

Martin Ravn vil altså ikke være med til et forbud mod halalslagtet kød.

»I Horsens giver vi i dag børn mulighed for at undgå for eksempel svinekød og få halalslagtet kød, og det synes jeg er fint. Det har aldrig været Venstres politik at tvinge en bestemt mad ned i halsen på folk,« siger han.

Dansk Folkeparti har i øjeblikket to medlemmer i byrådet i Horsens, og Peter Sørensen fra Socialdemokratiet er siddende borgmester.