DF-kandidat kopierede S-borgmester ord for ord: »Jeg kan godt se, at det ser fjollet ud«

Det vakte opsigt blandt læserne, da en lokalavis i Nordvestsjælland i sidste uge trykte to næsten identiske citater fra spidskandidater fra S og DF. Paw Pedersen (DF) lægger sig fladt ned.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Det var Odsherred Kommmunes borgmester og spidskandidat Thomas Adelskov (S), der havde skrevet den oprindelige note, som siden blev kopieret af DFs spidskandidat Paw Pedersen.
Læs mere
Fold sammen

Nogle gange kan to parter have så meget til fælles, at de er fuldstændigt enige i hinandens synspunkter.

Andre gange skyldes enigheden, at den ene part lader sig inspirere lige kraftigt nok af den anden.

Det var det, der skete for Dansk Folkepartis spidskandidat i Odsherred Kommune, Paw Pedersen (DF), som onsdag i sidste uge bogstaveligt talt var pinligt enig med byens socialdemokratiske spidskandidat og borgmester, Thomas Adelskov (S), i den lokale avis Nordvestnyt.

Her udtrykte de begge deres holdning til ældreøkonomien og erhvervsmiljøet, og på nær nogle ganske få justeringer var ordlyden fuldstændig identisk.

Efterfølgende har en flov Paw Pedersen erkendt, at fejlen ligger på hans side.

»Jeg troede fejlagtigt, at det var vores eget notat, så da jeg læste det, tænkte jeg, at det lød rigtig fornuftigt, så jeg tog og brugte det, som det var,« siger han til TV 2.

Han havde grundet travlhed forinden bedt om hjælp til udtalelsen blandt sine kollegaer i Dansk Folkeparti. Da han modtog et notat, hvis ordlyd han var enig i, troede han derfor, at det var partiets eget.

I virkeligheden var det dog et arbejdsnotat fra møder med borgmesteren, altså Thomas Adelskov.

Paw Pedersen har dermed ikke kopieret socialdemokratiets borgmester og spidskandidat med vilje, men anerkender i Facebook-gruppen »Kommunalvalg i Odsherred 2017«, at det fremstår uheldigt.

»Jeg kan godt se, at det ser fjollet ud,« skriver han i gruppen.

Skærmbillede fra det Facebook-opslag, hvor en bruger gør opmærksom på den blændende enighed mellem spidskandidaterne fra S og DF i Odsherred Kommune. Fold sammen
Læs mere

S og DF i fælles valgforbund

I Odsherred er partierne Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Alternativet gået i valgforbund sammen. Det betyder, at overskydende stemmer kan deles med de kandidater, man er mest enig med, for på den måde at minimere stemmespild.

»Det er måske i virkeligheden ganske fornuftigt, at vi er i valgforbund, når vi nu er så enige på dette punkt,« skriver Paw Pedersen i Facebook-gruppen.

Thomas Adelskov føler sig da heller ikke stødt på manchetterne over sin meget enige valgforbundsfælle.

»Det er nok mest af alt en kuriositet, der viser, at vi i hvert fald ikke er så langt fra hinanden. På mange af de kommunale dagsordener har vi haft et godt samarbejde og løbende diskussioner om, hvad vi skal gøre ved de lokale problemstillinger,« siger Thomas Adelskov til TV 2.

For Paw Pedersen, som stiller op for første gang, har oplevelsen været en lærestreg, siger han til TV 2.

»Man lærer af sine fejl, og en anden gang skal jeg nok være lidt mere opmærksom og undersøge, hvor noget kommer fra, inden jeg bruger det.«