DF: Indvandrere skal dele danske værdier

Dansk Folkeparti vil distancere sig fra regeringens integrationspolitik og kræve mere fokus på, at indvandrere skal dele de danske værdier. Islamister, der opfordrer til hellig krig og inspirerer til terror, skal miste deres opholdstilladelse, lyder det i et udspil.

Det skal være lettere at udvise radikale islamister, siger Dansk Folkepartis Peter Skaarup. I dag præsenterer partiet en række nye forslag under med titlen »tryg i sit eget land«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Bohr

Regeringens tiltagende åbenhed i forhold til indvandring og den løbende afsløring af terrorplaner får nu Dansk Folkeparti til slå hælene i på udlændingeområdet.

I dag indkalder regeringens støtteparti til pressemøde for at præsentere en række forslag under arbejdsrubrikken »tryg i sit eget land«, der dels handler om integration – dels om at forebygge og forhindre terror.

»Regeringen giver det indtryk, at det er nok at få indvandrere i uddannelse og arbejde, men vi mener, at den seneste tids hændelser tydeligt viser, at hvis vi skal integrere og skabe tryghed, så handler det også om, at udlændinge i Danmark skal dele de danske værdier,« siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

Lettere at udvise
Et af de konkrete forslag er, at lovgivningen skal strammes, så det bliver lettere at udvise radikale islamister. Står det til Dansk Folkeparti, skal man kunne fjerne opholdstilladelsen fra alle, der opfordrer til hellig krig og inspirerer til terror.

»Jeg mener godt, man kan sige, at de radikale, religiøse mentorer er endnu farligere end de her unge mænd, der nu eksempelvis er blevet anholdt i den seneste terrorsag, for reelt er de jo bare redskaber i mentorernes hænder. Selvom de bliver fjernet fra gaden, så fortsætter mentorerne med at inspirere nye unge mennesker til at lade skægget gro og bevæge sig ud i en radikal form for islam, der kan ende i nye terrorplaner,« siger Peter Skaarup.

Regeringen har tidligere selv leget med tanken om en lignende stramning af loven, uden at der i følge Peter Skaarup er sket noget. DF har flere gange rykket regeringen for en afklaring, og efter den nye PET-chef Jakob Scharf i weekenden udtrykte et ønske om at komme af med de forbilleder, der driver de unge i den gale retning, mener Dansk Folkeparti, at politikerne må reagere.

»Det, jeg hører Jacob Scharf sige meget klart, det er, at der er behov for at kunne gøre mere, end der er mulighed for ifølge straffeloven i dag, og så må vi bede regeringen om at finde en løsning,« siger Peter Skaarup.

K og S klar til at stramme
Men Venstres retsordfører, Birthe Rønn Hornbech, mener allerede, at der er mulighed for at gribe ind overfor de religiøse mentorer, selvom det endnu aldrig er sket.

»Vi har skærpet gang på gang, så jeg mener ikke, at vi har noget hul,« siger hun, mens de Konservatives retsordfører, Tom Behnke, er villig til endnu en gang at se reglerne efter i sømmene.

»Hvis man benytter sit ophold til at opfordre til kriminalitet, hellig krig eller Jihad, så har man forbrudt sig mod vores levevis – og det må have konsekvenser.«

Også Socialdemokraterne er klar til at stramme op, men kun hvis efterretningstjenesten mener, at det er nødvendigt, siger retsordfører Karen Hækkerup:

»Hvis PET mener, at vi har et problem, så er vi selvfølgelig parate til at få det undersøgt,« siger hun.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra PET, men Peter Skaarup forstår ikke, at nogen kan have den opfattelse, at det allerede i dag kan lade sig gøre.

»Hvis muligheden var der i dag, ville man vel allerede have taget opholdstilladelsen fra en række folk, som PET ved har opmuntret de unge i de her sager.«