DF holder fast i krav

Thulesen Dahl holder fast i krav om penge til akut kræftbehandling og bedre løn til plejepersonale. Han er usikker på, om regeringen kan rokkes på skatten.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen-Dahl, sagde sent tirsdag eftermiddag, at pengene til akut kræftbehandling "uden tvivl" skal med i finansloven, som blev fremlagt tidligere på dagen uden disse midler. Når pengene ikke er med, er det af rent tekniske grunde, fordi det ikke kunne nås inden trykningen af finansloven, forklarede han som undskyldning for regeringen.

Samtidig fastholder den meget centrale forhandler fra regeringens støtteparti, at der også skal afsættes penge til de lavtlønnede grupper inden for pleje- og sundhedssektoren. Det vil Dansk Folkeparti kræve i den kvalitetsreform, som forhandles sideløbende med finansloven, og som finansloven skal afspejle.

- Det må kunne dribles frem til scoring, at vi får løftet niveauet for nogle af de lavtlønnede grupper - uden at det nødvendigvis betyder, at alle andre siger, at så skal vi have det samme, siger Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti vil øge lønnen for udvalgte grupper med fem milliarder kroner. Men på Thor Pedersens forslag til finanslov er der ikke nogen lønpulje, og finansministeren forventer ikke, at han kommer til at finde pengene på et senere tidspunkt.

- Jeg skal ikke ud og finde fem milliarder. Jeg håber, at alle på et tidspunkt indser, at for at undgå at slå den danske model i stykker, så skal politikerne lade arbejdsmarkedets parter forhandle løn, sagde han tirsdag.

Thulesen-Dahl er skeptisk over for, om forhandlingerne om regeringens skattepakke, som fortsætter onsdag, kan føre til noget.

/ritzau/