DF-folketingsmedlem om Nadia Nadim: »Helt forudsigeligt, at pressen skal fremhæve en udlænding som noget særligt«

Folketingsmedlem Susanne Eilersen (DF) afviser at forklare nærmere, hvad det er ved fodboldspiller Nadia Nadims historie, hun er »godt træt af«, og hvad hun mener med, at det er »helt forudsigeligt, at pressen skal fremhæve en udlænding«.

Susanne Eilersen og Nadia Nadim. Fotos. Thomas Lekfeldt og Henning Bagger. Fold sammen
Læs mere

Som et syrligt punktum føjede folketingsmedlem og medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti, Susanne Eilersen, en rødglødende, vred smiley til sit opslag på Facebook om en af kvindelandsholdets stjerneangribere.

»Helt forudsigeligt, at pressen skal fremhæve en udlænding som noget særligt, er ved at være godt træt af det,« skrev hun og delte et blogindlæg af Sørine Gotfredsen med et billede af Nadia Nadim, en af landsholdets stjerneangribere ved EM-slutrunden i Holland, hvor Danmark søndag er i finalen.

Nadia Nadim flygtede fra Taleban i Afghanistan til Danmark som 12-årig med sin familie, og hun er i dag dansk statsborger.

Berlingske har spurgt Susanne Eilersen, om hun vil uddybe sin kommentar i opslaget på Facebook, som hun efterfølgende har slettet. Hun svarer på sms:

»Mit opslag blev misforstået, så budskabet blev noget helt andet, end det var tænkt. Derfor har jeg slettet det, længere er den ikke.«

Susanne Eilersen afviser at forklare nærmere, hvad hun mener med, at hendes kommentar er blevet misforstået. Eller hvad den korrekte måde at forstå opslaget på i givet fald er.

På folketingsmedlemmets egen Facebook-side kommenterer flere det nu slettede opslag.

Også andre steder på de sociale medier Twitter og Facebook bliver Susanne Eilersens opslag diskuteret.

Medlem af Borgerrepræsentationen i København for Venstre, Thomas Jaskov, bemærker eksempelvis, henvendt direkte til Susanne Eilersen, at »Nadia Nadim har gjort mere godt for Danmark, end du nogensinde har«.

Radio- og tv-vært Anders Breinholt kommenterer, at Susanne Eilersen trods træthed overfor enkelte spillere på holdet også kunne glæde sig over kvalifikationen til EM-finalen med straffesparksejren over Østrig torsdag aften.

Sognepræstens blogindlæg, som Susanne Eilersen delte, er en kritik af Nadia Nadims tidligere udtalelser i blandt andet et DR-interview fra april med fodboldstjernen om »danskhed«.

Dengang fortalte Nadia Nadim, at hun har det svært med »al den negativitet om folk med anden etnisk baggrund«.

»De konstante slag, man får i hovedet. Det gør faktisk, at jeg ikke vil være 100 procent dansk. For hvis det er den nye danskhed, vil jeg ikke være en del af den,« sagde hun til DR