DF fik 200 citron-måner med posten

Dansk Folkeparti svømmer i citronmåner efter at have modtaget op til 200 kager med posten her til morgen. Alt sammen igangsat af en Facebook-aktion.

Dansk Folkeparti har modtaget over 200 citronmåner her til morgen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medlemmerne af Dansk Folkeparti skal ikke lede længe efter kage til morgenkaffen efter at have modtaget massevis af citronmåner med posten.

»Ja, jeg kan bekræfte, at vi har fået nogle fine kager i nogle pakker. Men de er meget fladmaste. Der er vel mellem 100 og 200 stykker,« siger pressechef i Dansk Folkeparti, Søren Søndergaard.

Han afslører til Berlingske.dk, at partiet ikke har været forberedt på at modtage de søde sager med posten, selv om flere end 3.000 mennesker i går på Facebook havde tilmeldt sig gruppen "Send en citronmåne til Dansk Folkeparti".

»Vi ville ikke glæde os for tidligt, for sådan nogle kager skal jo købes og sendes, og porto og så videre koster jo penge,« siger han.

God dansk humor
Citronmånerne er en del af den aktion, som er opstået i kølvandet på en historie fra sidste uge, hvor Dansk Folkepartis medlemsblad ifølge nyhedsbureauet Newspaq skrev, at store indvandrerfamiliers appetit hos lægen og på sygehusene er årsag til, at der ikke som i gamle dage er gratis kaffe, saftevand, kage eller frugt i landets venteværelser og til pårørende på sygebesøg.

Aktionen er ifølge Søren Søndergaard intet mindre end god dansk humor. Foruden citronmånerne har partiet modtaget sandkager og Fun-saftevand, og det ser han som meget overskuds-agtigt.

»Det er Facebook-humor. Hold da op. Det er udtryk for god dansk humoristisk sans. Man skal være et surt hoved, hvis man ikke synes, det er sjovt. Nu må vi finde ud af, hvad vi stiller op med dem,» siger han.

Kagedonation
Selv om Folketingets administration lige nu er i gang med at scanne kagerne, så Dansk Folkeparti kan få fingrene i dem, har partiet ikke tænkt sig at spise dem selv. Søren Søndergaard mener ikke, at partiet har godt af så meget kage. Så nu vil de overveje at donere citronmånerne væk.

»Man kunne jo overveje at sende dem til hospitalerne,« siger han.

Partiets sundhedsordfører, Liselotte Blixt, forventer i dag også at modtage citronmåner til sin privatadresse i Greve. Hun har planer om at donere dem til et plejehjem i byen.

Søren Søndergaard forventer, at partiet modtager flere kager i løbet af dagen. Der går nemlig rygter om, at nogen har bestilt kager til levering hos Dansk Folkeparti. Derfor vil partiet vente lidt med at gøre det endelige kagebord op, siger han.