DF buldrer mod Gjerskov efter stikker-opfordring

Dansk Folkeparti kalder fødevareministerens opfordring til angiveri af klam mad i butikkerne for »varm sommerluft«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske befolkning skal ikke opfordres til at gå rundt og stikke uhygiejniske slagtere og andre fødevarebutikker, sådan som fødevareminister Mette Gjerskov (S) opfordrer til i søndagens udgave af Jyllands-Posten.

Det siger Dansk Folkepartis forbrugerordfører, Mette Hjermind Dencker, som mener, at adgangen til klagemuligheder i Danmark allerede fungerer fint, hvorfor der ikke er behov for at opfordre til »angiveri«.

- Dette er et fint eksempel på varm sommerluft fra ministerkontorerne. Der udsendes signaler til højre og venstre, som reelt er det rene ingenting, og som det intet koster at gennemføre. Det uheldige er, at fødevareminister Mette Gjerskov i denne sag yderligere opfordrer danskerne til at rende rundt og stikke hinanden for alle mulige ting, udtaler Mette Hjermind Dencker i en pressemeddelelse.

Fødevareministeren får ellers opbakning af brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd, som gerne ser de danske forbrugere anmelde uhygiejniske fødevarebutikker, så længe det ellers er berettiget.

Mette Gjerskovs opfordring i Jyllands-Posten lyder som følger:

- Alle skal hjælpe os, hvis de ser noget, som de synes er ulækkert. Det er ikke nok, at de bare går skuffede ud af en butik og venter på, at fødevarekontrollen kommer forbi. De skal slå alarm.