DF afviser Henriette Kjær

I dag skal Henriette Kjær (K) på et møde hos integrationsministeren forsøge at overbevise Dansk Folkeparti om, at de afviste irakiske asylansøgere skal have bedre forhold, mens de venter. Det bliver et kort møde, forudser DF.

Det er med en enig folketingsgruppe i ryggen, at den konservative Henriette Kjær i dag tropper op hos integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) med ønsket om bedre behandling for de afviste irakiske asylansøgere og deres børn. Det blev enden på de Konservatives første gruppemøde siden juleferien.

»Nu skal vi snakke om det i morgen (i dag, red.) med Dansk Folkeparti og Venstre. Jeg har luftet holdningerne tidligere og vil ikke sige noget nyt nu. Jeg vil godt have ro og ikke ophidse de andre via udtalelser til pressen,« siger Henriette Kjær.

Hun fik sat kog i resten af det borgerlige samarbejde ved i fredags at ønske, at de afviste irakiske asylansøgere, som ikke kan sendes hjem nu, får bedre forhold: De skal bo bedre.

Dansk Folkepartis Søren Krarup er da også allerede rigeligt ophidset. Han fortæller, at det bliver et kort møde.

»Hun slår nogle skæverter indimellem,« siger Krarup om Henriette Kjær.

Han tror ikke, at mødet vil bringe noget nyt.

Men hvad med lidt bedre forhold for børnene?

»Vi har været med til at bevilge 37 millioner til børnene tidligere. Forholdene i lejrene er bygget til, at folk er der i kort, begrænset tid. Det er ikke et hotel til en længere periode, og fordi folk ikke vil rette sig efter en dom, så skal man ikke lave ting om,« siger Krarup.

Men det er jo nogle mindre ting, som hun...

»Beklager, der er ikke noget at komme efter, som statsministeren siger. Folk kan komme hjem til Irak den dag i morgen, hvis de vil,« lyder det fra Krarup.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) nøjedes med kortfattet på sit pressemøde at sige:

»Selvfølgelig overvejer vi da hele tiden situationen. Mennesker, der opholder sig i Danmark, skal altid behandles ordentligt.«

Henriette Kjær mødes med Dansk Folkeparti og Rikke Hvilshøj her til formiddag.