Detroniseret borgmester går til filmen

Den tidligere borgmester i Københavns Kommune, Bo Asmus Kjeldgaard, er vendt tilbage til en stilling i det offentlige efter 15 års orlov.

Tidligere borgmester for Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, Bo Asmus Kjeldgaard, har fået nyt job som specialkonsulent i Filminstituttet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Bo Asmus Kjeldgaard, går til filmen efter mange år i politik.

Han begyndte i sidste uge i en stilling som specialkonsulent på Filminstituttet i København og oplyser til b.dk, at han skal arbejde med støtte til dokumentarfilm.

- Og det glæder jeg mig meget til, siger han.

SFeren forlod i maj borgmesterjobbet, da det kom frem, at han ikke havde levet op til reglerne om, at kommunalbestyrelsesmedlemmer skal bo i den kommune, de er valgt i.

Bo Asmus Kjeldgaard fik orlov fra et job i Kulturministeriet tilbage i 1997. Ifølge ansættelsesreglerne for politikere har han krav på at kunne vende tilbage til en stilling, hvis den er offentlig, inden for det område, han forlod, da han gik ind i politik.

Og det bliver altså Filminstituttet.

Han siger, at han i sit nye job vil trække på de erfaringer, han har fra sin tid i Kulturministeriet.

Han ønsker ikke at vurdere, hvorvidt det er rimeligt, at en politiker kan have orlov fra det offentlige i 15 år.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg er glad for mit nye job.