Detaljeret kort: Så meget tjener københavnerne i dit nabolag

Her er københavnerkortet, der viser, hvilken indkomstgruppe folk tilhører helt ned i celler på 100 gange 100 meter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beboerne i Indre By og på Frederiksberg har de højeste gennemsnitsindkomster, mens Bispebjerg og Nørrebro har de laveste.

Gennemsnitsindkomsten før skat i Indre By i København er på 341.000 kroner om året. Et pænt stykke over landsgennemsnittet på ca. 300.000 kroner.

Sammenlignet med for godt ti år siden er der sket markante ændringer på bydelenes indbyrdes indkomstforhold, viser tal fra Københavns Kommunes Statistikbank.

Rangeres bydelene efter højest gennemsnitsindkomst viser det sig, at Brønshøj-Husum fra 2003 til 2014 er faldet fra en 5.-plads til en 9.-plads på listen over bydelenes gennemsnitsindkomst.

Amagervest og Vesterbro (inkl. Kgs. Enghave) er hver kravlet tre pladser op og ligger i dag på hhv. en 5.- og 6.-plads. Det viser de seneste tal fra Københavns Kommunes statistikbank.

Zoom ind på din bydel og se, hvilken indkomstkategori dit nabolag hører til.

Ved at zoome ind ser du de detaljerede indkomstdata leveret af den danske analyse- og geodatavirksomhed Geomatic. Her er københavnerne inddelt i 10 indkomstgrupper.

Zoomer man ind på Indre By viser der sig enkelte områder, der er præget af folk i lavindkomstgruppen. Det gælder Christiania og en gade som eksempelvis Adelgade. Her hører mange beboere til blandt de 10 procent danskere, der tjener mindst, nemlig 206.084 kroner.

Gruppen med størst indkomst - de mørkeblå firkanter - betyder, at området er præget af folk, der tilhører de 10 pct. bedst indtjenende indbyggere i Danmark. Denne indkomstgruppe tjente 826.883 kroner før skat i 2014.

Al indkomst tæller med: A-indkomst, sociale ydelser, aktieafkast etc.

Tallene er opgjort på husstandsniveau baseret på den person i husstanden, der tjente mest.

Bemærk, at hver 100x100 meter celle på kortet ikke altid indeholder data alene for husstande, der fysisk ligger inden for cellens rammer. Af diskretionshensyn vises aldrig data på eksempelvis gennemsnitlig indkomst for mindre end fem husstande. Man kan derfor ikke udlede, at hvis man kun ser en enkelt husstand i en celle, så dækker den angivne farve over hustandens indkomst.