Det vrimler med flåter og insekter i naturen

Det dejlige forårsvejr har lokket flere af skovens kryb og kravl frem tidligt i år.

Flåterne har været usædvanligt tidligt fremme i år Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lune forårsvejr har givet masser af skøn natur at kigge på rundt omkring i de danske skove.

Men det er ikke kun blomster og planter, der bliver lokket frem af solens varme stråler. Det bliver også flere af skovens mere ubehagelige bekendtskaber.

»Flåterne har været usædvanligt tidligt fremme i år. De bliver aktive, når gennemsnitstemperaturen er over fem grader, og det har vi været længe,« siger Jes Aagaard, naturvejleder i Naturstyrelsen, der allerede har oplevet den blodsugende mide på tæt hold.

»Jeg har pillet mange flåter af mine børn og min hund dette forår, så der er noget, man skal være opmærksom på, når man færdes i naturen. Hvis flåterne har bidt, skal man naturligvis fjerne dem og holde nøje øje med, at der ikke forekommer hævelser på kroppen, hvor de har bidt,« siger Jes Aagaard til Berlingske Nyhedsbureau.

Flåterne findes hovedsageligt i høj vegetation, så de kan undgås ved at blive på veje og stier, men hvis man alligevel ikke kan dy sig for at gå ud og kigge på blomster i skovbunden, skal man sørge for at bære gummistøvler og lukke bukserne til med strømper.

Det er ikke kun flåterne, der er tidligt på spil i den danske natur i år. Også flere flyvende insekter er i fuld gang med at gøre sig til rette i naturen.

»De første myg er allerede begyndt at stikke, og bier og hvepse er i fuld gang med at opbygge deres bo. De har haft helt optimale forhold indtil nu, og hvis det tørre, varme vejr og regnvejret fortsætter med at afløse hinanden på skift, så vil der komme rigtig mange hvepse i år,« siger Jes Aagaard.