Det ved vi om tirsdagens skyderi i Lyngby: »Kvinden var et tilfældigt offer«

En mand og en kvinde blev tirsdag aften ramt af skud uden for restauranten Sticks N'Sushi i Magasin på Lyngby Hovedgade. Skyderiet har muligvis tilknytning til bandemiljøet, men den sårede kvinde var blot et tilfældigt offer.

Politiet afspærrer Magasin i Lyngby tirsdag aften d. 22. november 2016 efter skyderi i stormagasinet. (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 22-årig mand og en 30-årig kvinde blev tirsdag aften såret af skud ved en Sticks N'Sushi-restaurant i Magasins stueetage i det centrale Lyngby.

Anmeldelsen faldt hos Nordsjællands Politi klokken 19:13. Politiet rykkede ud, tømte Magasin og afspærrede området.

»Manden er stadig på sygehuset, men stabil. Kvinden er blevet udskrevet,« fortæller Henrik Suhr, der er pressetalsmand ved Nordsjællands Polti.

Den 22-årige mand var i første omgang i kritisk tilstand efter skyderiet. Han blev ramt i lænden, mens kvinden blev ramt i den ene side af brystet.

Ifølge et vidne, som Ekstra Bladet har talt med, blev der affyret syv skud. Det kan politiet dog ikke bekræfte på nuværende tidspunkt.

»Det er for tidligt at sige, hvor mange skud der er blevet affyret. En del af arbejdet i dag går ud på at sammenholde alle vores rapporter og tekniske undersøgelser for at finde frem til, hvad der er sket,« siger Henrik Suhr.

Nordsjællands Politi har fundet en pistol i et buskads i nærheden. Tekniske undersøgelser skal nu afgøre, om pistolen er gerningsvåbnet.

Artiklen fortsætter under kortet

Kan være banderelateret

Den 22-årige sårede mand blev hurtigt kørt til Rigshospitalet for at modtage behandling. På Rigshospitalet var Københavns Politi til stede, fordi flere personer med relation til rockergruppen Satudarah var ankommet til hospitalet.

»Vi er derude for at sikre, at der ikke sker optøjer,« sagde vagtchefen hos Københavns Politi, Henrik Sveistrup, tirsdag aften til Ekstra Bladet.

Om skyderiet og den sårede mand har rødder i bandemiljøet er endnu uvist, men meget tyder på det.

»Vi kan bestemt ikke udelukke, at skyderiet har relation til bandemiljøet. Vi efterforsker i den retning,« siger Henrik Suhr.

Han kan endnu ikke sige, om den 22-årige mand, der blev ramt af skud, har en tilknytning til Satudarah. Men Henrik Suhr understreger, at den sårede kvinde i hvert fald ikke har.

»Kvinden var et tilfældigt offer. Hun har ingen tilknytning til hverken bandemiljøet eller den 22-årige mand, som også blev såret. De kender ikke hinanden,« siger han.

Politiet efterlyser nu gerningsmand og bil

Gerningsmanden, som politiet nu efterlyser, var til fods og forsvandt i ukendt retning.

Ifølge politiet er der tale om en mand på cirka 30 år. Han er omkring 165 centimeter høj og slank. Han var iført en mørk halvlang vinterfrakke, en mørkebrun hue og et halstørklæde. På ryggen havde han en sort rygsæk af mærket Eastpack.

Politiet efterlyser desuden en mistænkelig bil.

»I forbindelse med skyderiet er der blevet observeret en lille hvid bil med tre personer på parkeringspladsen på Johannes Fogs Plads, som ligger bag Magasin. Vi har ikke registreringsnummeret, og vi ved ikke, hvad det er for en bil, men vi vil gerne tale med de personer,« siger Henrik Suhr.

Nordsjællands Politi arbejder nu først og fremmest på at afklare, hvad der skete tirsdag aften ved Magasin. Det handler om at sammenholde alle oplysninger, vidneforklaringer, videoovervågning og resultaterne af de tekniske undersøgelser.

»Der ligger rigtig meget arbejde foran os,« siger Henrik Suhr.