Det ved vi om Københavns fem bryllupper

Ifølge Københavns Kommune har fem medlemmer af Borgerrepræsentationen holdt bryllup på Københavns Rådhus i perioden 2012 til 2017. Bryllupperne er imidlertid af forskellig karakter. Her er, hvad vi ved.

Ifølge Københavns Kommune har fire BR-medlemmer holdt bryllupsreception i et lokale på Københavns Rådhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Laursen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

11. august 2012:

Medlem af Borgerrepræsentationen og i dag spidskandidat i SF Sisse Marie Welling bliver viet i rådhusets Festsalen. Hun holder ikke reception på rådhuset, men ude i byen.

6. oktober 2012:

Medlem af Borgerrepræsentationen og i dag Venstres spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaard, holder sin bryllupsreception i Festsalen. Hun bliver ikke viet på rådhuset. Lonning-Skovgaard har tidligere fortalt Berlingske, at receptionen var af to timers varighed, fra klokken 15 til 17, hvor hun og hendes mand serverede rådhuspandekager, crémant, kaffe, vand og øl for egen regning.

Den 9. november 2017 betalte hun 65.000 kroner for leje af lokalet.

12. september 2015:

Det radikale medlem af Borgerrepræsentationen Henrik Nord bliver viet i Festsalen. I forlængelse af den borgerlige vielse holder han og hustruen bryllupsreception i salen, og Henrik Nord har tidligere fortalt Berlingske, at de serverede et glas vin og et stykke kage til de 100 fremmødte. Af en aktindsigt fremgår det, at der også blev serveret pindemadder. Ifølge Henrik Nord efterspurgte han flere gange en regning for sit lokalelån, men modtog aldrig en.

Den 27. oktober oplyste han, at BR-sekretariatet havde lavet en regning til ham, hvorefter han betalte 65.000 kroner for lokaleleje.

3. september 2016:

Medlem af Borgerrepræsentationen for SF Peter Thiele, som lige nu er på orlov og ikke genopstiller, bliver viet i Festsalen og holder derefter reception i samme lokale. Ifølge en aktindsigt fra Københavns Kommune blev der serveret kage og drikkevarer.

Det er uvist, om Peter Thiele har betalt for lokaleleje. Berlingske afventer hans svar.

26. august 2017:

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev holder bryllupsreception i Rådhushallen, og den varer fra klokken 12 til 15. Anne Mee Allerslev bliver ikke viet på rådhuset, men i Vor Frue Kirke. Aktindsigten viser, at der blev serveret kage og drikkevarer til receptionen, ligesom der var dans og underholdning. Af den daværende borgmesters 84 spørgsmål forud for brylluppet fremgår det blandt andet, at der blev danset lanciers, at en vokalgruppe sang, og at gæsterne fik serveret smørrebrød.

Den 18. oktober betalte Anna Mee Allerslev 65.000 kroner for lokaleleje. Den 25. oktober trak hun sig som borgmester og borgerrepræsentant.