Dét ved vi om bombemanden

Intet højre ben og sår i hele ansigtet. Under grundlovsforhøret kom yderligere oplysninger frem om den formodede bombemand på Hotel Jørgensen.

I går udløste han en eksplosion på Hotel Jørgensen i hjertet af København. Bagefter flygtede han ind i Ørstedsparken, hvor politiet holdt ham i græsset godt syv timer. Nu oplyser politiet, at manden ikke er i livsfare. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et forslået ansigt fuldt af sår og et hævet øje. Det er det første, der
fanger opmærksomheden, da den formodede bombemand fra Hotel Jørgensen med langsomme skridt slæber sig ind til grundlovsforhør i Københavns Politigård.

Dernæst falder øjnene på benet – eller rettere sagt der, hvor benet burde have siddet. Manden har ikke noget højre ben, og da han går ind i retssalen, støtter han sig til krykker.

LÆS OGSÅ: Bombemand kan få livstid

Et-benet og kvæstet

På overdelen bærer manden en koksgrå sweatshirt, og nederst har han hvide hospitalsbukser på fra Rigshospitalet. Mandens højre øje er hævet og rødt, og med salve på små sår i hele hovedet har hans fremtoning en vis lighed med en boksers efter en hård kamp.

Under grundlovsforhøret taler manden fransk med sin tolk. Tidligere har politiet oplyst, at han enten er fra Europa eller Nordafrika. 

Dårlig hukommelse

Yderligere lys kaster grundlovsforhøret ikke på hans baggrund.

På anklagerens spørgsmål om, hvad manden hedder, svarer han:

- Det kan jeg ikke huske.

Og samme svar giver han på spørgsmålet om, hvornår han er født. *

LÆS OGSÅ: Bombemand er fængslet i isolation

Taler engelsk, men vil ikke

Tidligere på dagen oplyste politiet, at manden er cirka 40 år gammel. Det kom også frem, at han taler tilstrækkeligt engelsk til at tale med politiet, men at han ikke vil. 

Manden nægtede sig skyldig, inden dørene blev lukket af hensyn til politiets efterforskning.