»Det var kun et spørgsmål om tid«

På politistationen i Kalundborg sidder en politimand, som hilser Torsten Hesselbjergs afsked velkommen. I sine 31 år i politiet har han aldrig oplevet noget lignende, fortæller han.

»Det er min personlige mening, og jeg havde forventet, at han blev fjernet fra posten. Det var kun et spørgsmål om tid,« mener Poul Skovbjerg Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi så vist ikke helt ens på tingene,« siger politiassistent Poul Skovbjerg Jensen om hans tidligere øverste chef, Torsten Hesselbjerg.

»Han synes, at reformen gik tilfredsstillende, mens jeg synes, at det går dårligt.«

Poul Skovbjerg Jensen sidder i en næsten tom politistation på torvet i Kalundborg, og siger, at i sine 31 år i politiet, er politireformen det mest kritisable, han har oplevet.

»Det er min personlige mening, og jeg havde forventet, at han blev fjernet fra posten. Det var kun et spørgsmål om tid,« siger han.

»Nu kunne han lige nå at få nogle af øretæverne, inden han blev fjernet, og det er selvfølgelig utaknemmeligt,« siger han.

»Men han har heller ikke gjort det godt, og jeg tror heller ikke, at Torsten Hesselbjerg var den rigtige person til jobbet, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at få rettet op på politireformen.«

I Kalundborg mærkede de hurtigt konsekvenserne af politireformen. For det meste kører der kun en patruljerende bil på gaden:

»Hvis vi for eksempel anholder en beruset person på fortovet, så skal vi hele vejen til Roskilde, og det kan godt tage en to-tre timer, inden vi er tilbage. Imens har vi ingen på gaden, og hvis vi skal tilkalde ekstra hjælp, så skal den komme hele vejen fra Holbæk eller Roskilde,« fortæller Poul Skovbjerg Jensen.

Positiv betydning
»Jeg håber, at hans afgang får en positiv betydning, og at vi får en chef med overblik. I stedet for en chef der bare står og siger, at det hele kører fantastisk, når alle kan se det modsatte.«

Poul Skovbjerg Jensen lægger ikke skjul på, at han ønsker sig en ny chef med en politibaggrund:

»Det er nok desværre urealistisk, men det ville klart være det bedste, hvis det blev en mand, der har en baggrund fra politiet,« siger han.

Poul Skovbjerg Jensen forventer dog ikke, at den person, der overtager jobbet som rigspolitichef kan udløse mirakelkur: »Det alene løser nok ikke problemet, men det er en start, at få et par friske øjne til at se på problemerne, og måske også en person med en mere realistisk tilgang.«