Det var den sommer

Skyer, byger og temperaturer, der minder mere om efterår end sensommer.

Sådan så starten af september ud i 2005. Foto: Torben Christensen Fold sammen
Læs mere

Skyer, byger og temperaturer, der minder mere om efterår end sensommer. Men fortvivl ikke: Solen får også lov at kigge frem i denne første septemberweekend.

Den vil hverken blive husket for sine varme stranddage eller lune grillaftener. Sommeren 2007 blev den tredjevådeste i den danske vejrhistorie, og det vil tilsyneladende ingen ende tage. Også fredag og igen på søndag lover meteorologerne regn, som sammen med kraftig vind fra vest kan give forsmag på det efterår, der er i vente.

310 millimeter regn faldt der i juni, juli og august, og dermed nærmer 2007 sig rekorden på 323 millimeter fra 1980. Denne første septemberweekend lægger fredag ifølge vagthavende meteorolog Leif Andersen, DMI, ud med regn til det meste af landet. Sidst på dagen klarer det op fra vest og dermed er der gjort klar til en lørdag med nogen sol og kun enkelte byger. Søndag er den gal igen med jævn til hård vind og mere udbredt regn. Også begyndelsen af næste tegner våd og kølig, men fra midten af ugen er der håb om lidt lunere sensommervejr.

/ritzau/