Det værste ved lejren er når den er forbi

63 børn og 37 frivillige og ulønnede voksne har råhygget og tumlet rundt på Kongelejren i Vig, hvor Ungdommens Røde Kors i den forløbne uge holdt en af sommerens 18 lejre.

De har været ved stranden og bade, de har løbet natløb og haft vandballonkampe, de har sunget en masse sange og fået fortalt godnathistorier, de har været i Sommerland Sjælland, har lavet drømmefangere og blomsterkort med blomster, leget, spillet spil, tumlet rundt og fået nye venner.

Og nu, hvor en uges ferie i Kongelejren i Vig er forbi, glæder de fleste sig til at komme igen til næste år:

»Det værste ved lejren er at vi skal hjem i morgen. Jeg kommer til at savne mange af hjælperne,« siger Anne Wilkens Blauert på ti år, mens forberedelserne til aftenens store disco-afslutningsfest så småt er ved at gå i gang.

Anne Houlberg har været leder af den forgangne uge i Kongelejren med 63 børn mellem seks og 14 år, 30 frivillige hjælpere til at tage sig af børnene og syv frivillige hjælpere i køkkenet.

»Man bliver godt træt, men sådan en uge giver utroligt meget, for børnene er så taknemmelige. Det er så lidt, der skal til for at glæde dem, de er hverken forvænte eller blaserte,« siger hun.

Det er et bredt udsnit af ungdommen, der er frivillige på Ungdommens Røde Kors' ferielejre.

»De fleste er studerende, men her er også pædagoger, lærere, sygeplejersker, læger og ingeniører,« siger Anne Houlberg, der selv arbejder inden for offentlig administration.

»De fleste kommer igen år efter år. Jeg er med for ottende gang og ser allerede frem til næste år,« siger hun.

Hendes navnesøster, ti-årige Anne Wilkens Blauert, er med på Ungdommens Røde Kors´ ferielejr for første gang i år. Det samme er Julie Dam Bakkeskau på 9 år og Nikolai Spendrup Andersen på seks år, mens Robert Witting, 11 år, også var med sidste år.

»Det er hyggeligt at være sammen med nogle af dem, man mødte sidste år, og jeg vil meget gerne komme igen næste år, hvis det er muligt,« siger Robert.

Mens de 20 ældste børn på 12-14 år var på hike et døgn og overnattede ved stranden i Kongsøre, var resten på natløb, hvor de skulle finde nogle dyr - udklædte hjælpere - og synge nye sange, de har lært i lejren.

»Det var sjovt,« synes Nikolai, der har fået mange nye venner i ugens løb. Han synes, det er smadderhyggeligt, at de voksne hver aften kommer rundt og fortæller godnathistorier, når man har puttet sig på værelserne, hvor man bor fra tre til otte sammen.