»Det værste jeg har set«

Politikommissær sammenligner voldtægt på Norddjurs med drabssag.

Voldtægten af den 12-årige pige ved Sostrup Slot på Norddjurs onsdag middag bliver taget meget alvorligt. Politiet har sat lige så meget mandskab på sagen, som var det en drabssag.

- Det er en af de værste forbrydelser, jeg nogensinde har oplevet, og derfor prioriterer vi sagen meget højt. Voldtægt mod børn er bare modbydeligt, siger politikommissær Aksel Mølsted fra Grenå Politi.

Overgrebet skete onsdag ved middagstid på stien, Kastanjeallé, ned mod Sostrup Slot. Omtrent otte meter nede ad stien tog gerningsmanden kvælertag på pigen, og tvang hende til at lægge sig ned, inden han gennemførte voldtægten og forsvandt.

I følge politiet har gerningsmanden herefter formentlig fået et lift fra Gjerrild, den nærliggende by, til Grenå, hvor han ved 13-tiden tog et tog mod Århus. Politiet er ikke sikre på at manden i toget er den mistænkte, selvom meget tyder på det.

- Vi kan ikke med sikkerhed sige, det er gerningsmanden, men han havde samme alder, samme bygning og desuden havde han en hvid plasticpose med sig. Så meget tyder på det, fortæller Aksel Mølsted.

Politiet beskriver ham som dansk, omtrent 20 år, 180-185 centimeter høj og slank af bygning. Han havde kort hår, var iført en t-shirt og gik i mørke cowboybukser. Desuden havde han altså en hvid plasticpose med sig.

Politiets spor er sendt til kriminalteknisk afdeling, hvor de vil blive analyseret, men skal gerningsmanden fældes på denne måde, kan der gå fire-otte uger. Det er tiden, det tager, før politiet får svar på prøverne.

Hvis du mener, at kunne bidrage til opklaringsarbejdet, kan du ringe til: Aksel Mønsted, Grenå Politi, tlf. 8758 1448