Det store tjek på terrorskyderierne

Kampen mod terror: Kunne vi have set truslen fra Omar Abdel Hamid El-Hussein komme, før han besluttede sig for at dræbe? Og da dét var for sent – hvordan klarede politiet så opgaven 14. og 15. februar? Om det første ved vi faktisk meget allerede. Om det andet meget lidt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spørgsmål er der stadig nok af i sagen om terrorskyderierne. Ikke mindst om Omar Abdel Hamid El-Hussein – manden, som ifølge politiet stod bag.

Galning? Kriger? Med eller uden sammensvorne?

Umulig at opdage? Ikke til at overse?

Men der er faktisk endnu flere ubesvarede spørgsmål til politiets indsats. Handlede politiet godt nok de 13 timer, da en ung dansker fra Nørrebro – efter en erklæring om troskab til Islamisk Stat – besluttede sig for at sprede blod og tårer i København?

Og hvorfor er er det først nu – efter angrebet på Charlie Hebdo, efter drabene ved Krudttønden og foran synagogen i Krystalgade – at der er permanent bevogtning de steder, hvor jøder forsamles og går i skole?Et politisk flertal har givet regeringen seks uger til at fremlægge en redegørelse om forløbet op til og under terroranslaget i København.

Mens vi venter, giver Berlingske her et foreløbigt overblik. Det baserer sig på oplysninger fra politiet, anklagemyndigheden, domstolene, Kriminalforsorgen, Berlingskes egen research og oplysninger fra andre medier.

Hvad vi ved. Hvad vi ikke ved. Hvad myndighederne har vidst. Hvad gjorde politiet, og hvad gjorde politiet ikke.

Få overblikket her.