Det solrige forårsvejr går på standby

Efter flere dage med solskin og lune temperaturer bliver weekenden afløst af grå regnvejrsdage, lyder prognosen fra DMI. Især lørdag bliver en trist omgang.

Foto: Anders Birger Schjørring.
Læs mere
Fold sammen

Fik du ikke chancen for at komme udenfor og nyde solskinnet og de høje dagtemperaturer de seneste dage, ja, så er det bare ærgerligt. For der kommer til at gå noget tid, før forårsvejret igen kigger frem.

Sådan lyder den kedelige melding fra vagthavende meteorolog Henning Gisselø fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Det bliver en lidt blandet weekend, som fredag starter ud med mange skyer. Senere på dagen kommer der dog lidt opklaring fra syd med lidt sol i hvert fald til de sydlige egne. Lørdag bliver noget mere skyet, hvor der ikke kommer ret meget sol. Og samtidig kommer der noget regn forbi rundt omkring,« siger Henning Gisselø.

Søndag ser til gengæld ud til at blive en smule pænere, fortæller han.

»Her kommer der lidt flere huller i skyerne og sol til en del af landet. Nogle vil måske opleve en enkelt byge, men temperaturerne kommer til at ligge på mellem ti og 15 grader,« siger meteorologen.

Forårsvejret, som vi lige havde nået at vænne os til, er desværre blæst langt væk, lyder den nedslående melding fra Henning Gisselø.

»Vi løber altså ind i en periode efter weekenden med dagtemperaturer på mellem syv og ti grader, så det bliver næsten decideret koldt,« siger han og tilføjer, at der »kommer til at gå nogen tid, før foråret kommer tilbage«.