Det skal kontroversiel præsident lave under sit danmarksbesøg

Dronningen har inviteret Mexicos præsident og hans hustru på statsbesøg. Det er Kronprinsparret, der har fået opgaven at vise dem rundt de næste to dage, hvor børnehavebesøg, frokost med statsministeren og gallataffel står på programmet.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE. Mexicos præsident Enrique Peña Nieto og hustruen Angélica Rivera besøger Danmark efter invitationen fra dronning Margrethe.
Læs mere
Fold sammen

De næste to dage skal Kronprinsparret være turguider for Mexicos præsident og hans hustru. De kommer nemlig på statsbesøg, fordi dronningen har inviteret dem som en opfølgning på hende og Prins Henriks statsbesøg i 2008 samt Kronprinsparrets besøg i Mexico i 2013.

Klokken 13:00 står regentparret og den kongelige familie klar til at modtage den mexicanske præsident, Enrique Peña Nieto, og konen, Angélica Rivera, når de lander i Kastrup Lufthavn.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tager bl.a. det mexicanske præsident par med til Fredensborg og Kronborg Slot, og mens kronpris Frederik og Enrique Peña Nieto tager til rundbordsmøde i Dansk Industri, lægger kronprinsesse Mary og Angélica Rivera et visit forbi en børnehave i Kokkedal, hvor Mary Fondens »Fri for Mobberi«-projekt fremvises.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal vise det mexicanske præsidentpar rundt i Danmark de næste to dage. Fold sammen
Læs mere

Se program for statsbesøget:

Onsdag den 13. april

Kl. 13.00  
Regentparret og den kongelige familie tager imod Mexicos præsident Enrique Peña Nieto og hans hustru Angélica Rivera i Københavns Lufthavn, hvor de ankommer i Vilhelm Lauritzen Terminal.

Kl. 14.15   
Regentparret og det mexicanske præsidentpar ankommer til Fredensborg Slot.

Kl. 15.35
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary viser præsidentparret Kronborg Slot, som ligger i Helsingør.

Kl. 16.10
Mexicos præsidentpar besøger sammen med kronprinsparret M/S Museet for Søfart, ligeledes i Helsingør.

Kl. 20.00  
Dronning Margrethe afholder gallataffel til ære for Mexicos Præsident Enrique Peña Nieto og hustruen Angélica Rivera. Den kongelige familie vil deltage i festlighederne, som foregår på Fredensborg Slot.

Torsdag den 14. april

Kl. 10.15 
Kronprinsesse Mary tager præsident fruen Angélica Rivera med til Børnehaven Ådalen i Kokkedal. Her vil hun vise Mary Fondens »Fri for Mobberi«-projekt frem.

Kl. 10.45
Kronprins Frederik tager Mexicos Præsident Enrique Peña Nieto med til erhvervskonference hos Dansk Industri i København V.

Kl. 11:20
Mexicos præsident mødes med Folketingets formand, Pia Kjærgaard (DF).

Kl. 11:50
Præsident Enrique Peña Nieto skal spise frokost sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Kl. 12:30
Statsministeren afholder pressemøde, hvor Mexicos præsident deltager.

Kl. 16.00 
Kronprinsparret tager præsidentparret med til Tjørnegaardsskolen i Gentofte, hvor anvendelsen af LEGO i undervisningen er i fokus.

Kl. 19.00  
Mexicos præsident Enrique Peña Nieto og hustruen Angélica Rivera afholder et returarrangement på D'Angleterre i København for at sige den kongelige familie tak for invitationen til statsbesøget.