Det siger politikerne om muligt forbud mod LTF

Et bredt flertal i Folketinget er glade for, at der kan føres en sag ved de danske domstole mod banden LTF.

Et bredt flertal i Folketinget er glade for, at der kan føres en sag ved de danske domstole mod banden LTF. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigsadvokaten åbner for, at der kan føres sag ved de danske domstole, så banden Loyal To Familia (LTF) kan blive forbudt.

Her kan du se en række politiske kommentarer til det:

Venstre:

»Glimrende, at vi nu får undersøgt, om LFT kan dømmes til at blive opløst. Jeg ser frem til rettens afgørelse,« skriver finansminister Kristian Jensen (V) på Twitter.

Konservative:

»Som samfund er vi stærkere end banderne, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at stoppe deres hærgen.«»Det er min forhåbning, at sagen vil føre til et forbud, som vil kunne udgøre endnu et værktøj i kampen mod banderne,« siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i en pressemeddelelse.

Socialdemokratiet:

»Det tog godt nok også sin tid. Få uger blev til måneder. Spændt på udfald,« skriver retsordfører Trine Bramsen (S) på Twitter.

Dansk Folkeparti:

- Godt at Pape nu endelig vil forbyde Loyal to Familia. Men hvorfor vente til langt ind i 2018 på at finde ud af, om LTF kan opløses?, spørger DF-gruppeformand og formand for Folketingets Retsudvalg Peter Skaarup på Twitter.

/ritzau/