Det siger kollegerne om Kjeldgaards afgang

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har stor forståelse for, at teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) har valgt at trække sig fra politik efter boligsag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en trist nyhed, at Københavns teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) har trukket sig fra posten som borgmester og medlem af Københavns Borgerrepræsentation, efter at han er blevet grebet i at overtræde valglovens bopælspligt. Men det er også en alvorlig sag. Sådan lyder det fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

- Ingen, der har arbejdet tæt sammen med Bo Asmus Kjeldgaard, kan være i tvivl om, at han brænder for København. Han har knoklet for byen og for, at københavnerne kan trives i en grøn og ren storby. Bo har haft blik for de store visioner, og han har været en af hovedkræfterne bag, at København er godt på vej mod at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Bo har samtidig haft omtanke for hverdagsmiljøet i København, og det er i høj grad hans fortjeneste, at byen i disse år bliver grønnere med flere træer og parker, siger Frank Jensen.

Afsløret med bukserne nede

Medlem af teknik- og miljøudvalget i København, Lars Berg Dueholm fra Liberal Alliance siger, at det er altid trist, når en markant politiker bliver afsløret "med bukserne nede", fordi han ikke overholder reglerne. Han kalder det derfor tilfredsstillende, at Bo Asmus Kjeldgaard tager sin afsked som et mandfolk.

- Bo Asmus Kjeldgaard fortsatte desværre tidligere borgmester Klaus Bondams kurs med markante forringelser for billister og andre ganske almindelige københavnere samtidig med, der er kastet millioner og atter millioner i forskellige præstigeprojekter, som brintbiler og –tankstationer til mange millioner for slet ikke at tale om projektet med cykelchips, hvor der blev fundet to cykler for kr. 3,2 mio. eller de nye bycykler, der skal koste skatteyderne op til kr. 30.000 pr. år pr. stk., siger Lars Berg Dueholm.

Ikke den største forbrydelse her på Jorden

Næstformand i den konservative gruppe, Rasmus Jarlov (K), synes ikke, at Bo Asmus Kjeldgaard har begået en stor forbrydelse.

- Han har siddet uretmæssigt på sin post. Det er naturligvis et problem. Men han har ikke vundet noget personligt ved at bo på Frederiksberg, så det hører til i den lette ende af politiske skandaler. Der er mange af hans politiske resultater, som er langt værre. Eksempelvis det gigantiske økonomiske rod, som han fik skabt på børneområdet, da han var borgmester der, siger Rasmus Jarlov.