»Det så mærkeligt ud«

Et vidne forklarede i dag i retten i Sønderborg, at han angiveligt så John Knudsen sammen med Kirsten Bay Andersen, før hun blev voldtaget, dræbt og smidt i Haderslev Fjord.

Ifølge mentalundersøgelsen af John Knudsen, så er den 44-årige drabstiltale ude af stand til at indleve sig i andre menneskers følelser og færden Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen og politiet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ung mand forklarede i dag i retten i Sønderborg, hvordan han muligvis var den sidste, der så den 52-årige Kirsten Bay Andersen i live, inden hun blev bortført, voldtaget og dræbt af John Knudsen.Det skriver bt.dk.

Den unge mand, der tirsdag formiddag aflagde vidneforklaring i en stopfyldt retssal i Sønderborg, var natten til den 26. september sidste år på diskotek Churchill i Haderslev sammen med to kammerater.

Læs også: Serverede rødvin før han kvalte Kirsten

Da vennerne forlod diskoteket lidt over kl. 2, mødte de en kvinde iført en rød skindjakke og røde støvler, der målbevidst kom gående ved Teaterstien og Jomfrustien i Haderslev bymidte.

Kvinden viste sig efterfølgende at være den dræbte Kirsten Bay Andersen, der i det øjeblik var på vej fra jobcenteret i Østergade til polititorvet i nærheden, hvor hendes samlever skulle hente hende.

»Det så mærkeligt ud«

Da Kirsten Bay Andersen havde passeret vidnet og hans to kammerater, gik de tre unge mænd over til deres bil, der stod på en parkeringsplads i nærheden. Her så de den samme kvinde igen, men denne gang var hun i selskab med en mand, der lignede den 44-årige John Knudsen.

- Jeg syntes, det så mærkeligt ud, så da vi kørte væk fra parkeringspladsen sagde jeg til min kammerat, der kørte bilen: ’Hey, vi må lige køre tilbage og se, hvad der sker’. Det virkede nemlig som om, han stod og holdt hende om begge håndled, og hun forsøgte ligesom at skubbe ham væk og rive sig løs, forklarede vidnet i dag i retten i Sønderborg.

Læs også: Tilhørere hvisler svin til Kirstens morder

De tre unge kørte derfor tilbage til parkeringspladsen, som de undersøgte med det lange lys på bilen. Men i mellemtiden var Kirsten Bay Andersen og manden forsvundet.

Da vidnet så, at Kirsten Bay Andersen var efterlyst om søndagen, henvendte han sig til politiet og beskrev den fremmede mand på parkeringspladsen, som han havde set sammen med Kirsten Bay Andersen.

Den beskrivelse viste sig senere i store træk at stemme overens med signalementet af John Knudsen, der i disse dage sidder i retten, tiltalt for drabet på Kirsten Bay Andersen hvis lig blev fundet i Haderslev Fjord den 6. oktober sidste år.

John Knudsen har erkendt sig skyldig drabet.