Det lærte vi på terrorsagens første dag

Berlingske livebloggede fra den første dag i retssagen mod de fire mænd, som er tiltalt for medvirken til terrorisme ved Omar El-Husseins angreb på Krudttønden og synagogen i København i februar sidste år. Læs herunder, hvad vi fandt ud af.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag indledes retssagen mod de fire mænd, som er tiltalt for at have medvirket til terrorisme ved at hjælpe Omar El-Hussein, da han den 14.-15. februar sidste år åbnede ild og dræbte filminstruktøren Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan.

Samlet tiltales de fire mænd under Straffelovens paragraf 114, den såkaldte terrorparagraf, for at have til hensigt at »destabilisere eller ødelægge Danmarks grundlæggende politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer«, som det hedder i anklageskriftet.

Herudover tiltales to af mændene, LE og BH, for at hjælpe Omar El-Hussein med at skaffe mordvåbnet fra angrebet ved Krudttønden af vejen.

En tredje mand, LH, er tiltalt for at have været i besiddelse af ammunition identisk med det, Omar El-Hussein brugte ved terrorangrebet.

Læs Berlingskes dækning fra retssalen her: