Det kan blive årets varmeste dag: Men skybruddet lurer i horisonten

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Åh nej. Hvis du har planer om en grillaften, løbetur eller sågar en skovtur i aften, bør du nok lave andre planer. I hvert fald hvis du bor i et område, hvor der er risiko for et af de helt store regnskyl i aften.

For selvom vi har årets varmeste dag i sigte, så er der en bagside af medaljen. DMI advarer nemlig mod skybrud fra cirka klokken 15.00 til 21.00 torsdag, og risikoen er der i store dele af Danmark. Vestsjælland, næsten hele Fyn og hele det nordøstlige Jylland kan meget vel få et kæmpe regnskyld i løbet af den sene eftermiddag og aften.

»Det ser ud som om, at vi får den varmeste dag i år. Måske årets første sommerdag. Men i den varme luft danner der sig nogle byger, og i dag er der risiko for, at de lokalt kan være ekstreme. Det betyder, at der kan komme mellem 15 og 25 millimeter på 30 minutter. Det kan give store vandsamlinger på vejene, så man skal være meget forsigtig i trafikken,« siger meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Dan Nilsvall.

Dan Nilsvall fortæller også, at der er risiko for kraftig torden i løbet af aftenen. Helt specifikt er der risiko for det ubarmhjertige regnskyld i:

Sydfyn, Djursland, Odder, Århus NV (Kronjylland), Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Samsø, Vendsyssel, Himmerland, Storaalborg, Jammerbugt, Lolland, Kalundborg, Slagelse, Assens, Kerteminde, Nyborg, Odense, Nordfyn og Viborg.

Det våde vejr kan blandt andet medføre oversvømmelser i lavtliggende områder, vand på kørebaner og oversvømmelse af kældre.