»Det gennemsyrer mit arbejde«

På Grundtvigskolen i København er der ikke meget tid tilbage til børnene. Dokumentationen tager tre fjerdedele af tiden.

I Københavns nordveskvarter ligger Grundvigskolen imellem store boligblokke. Her er der råb og glade stemmer fra de mange børn af forskellig herkomst.

Og det er de børn, det hele burde handle om. Men det gør det bare ikke.

Ifølge skoleinspektør Michael Olesen er initiativet fra politikerne på Københavns Rådhus om færre regler og mindre unødig dokumentation en kærkommen nyhed.

- Det har jeg slet ikke hørt. Men det ville da være rart, siger Michael Olesen, som i dag befinder sig på Fyn sammen med landets øvrige skoleledere.

Og Michael Olesen er sikker på, at de fleste af dem er enige med ham. er er for meget papirarbejde, for meget dokumentation.

På Grundtvigskolen bruger han omkring 70 procent af sin tid på at dokumentere, at han har en personalepolitik, en mobbepolitik, en miljøpolitik, en rygepolitik, elevplaner, virksomhedsplaner, på at lave kalkuler og på at besvare spørgeskemaer. Og meget mere endnu.

Der er altså 25 procent af tiden tilbage til børnene.

- Alt arbejdet betyder jo, at fokus fjernes fra børn, forældre og de lærere, jeg har ansat, siger Michael Olsen til Berlingske.dk og fortsætter:

- Al den dokumentation gennemsyrer mit arbejde.

Michael Olsen arbejder mellem 45 og 60 timer om ugen. En arbejdsbyrde, som ofte kan være for meget. Men han har ikke ansat en administrativ leder, som mange andre skoler har. Der vil Københavns Kommune ifølge ham ikke bevilge penge til.

- Jeg har lige skændtes med den ansvarlige borgmester i København, Bo Asmus Kjeldgaard, om det. Men der er ikke penge til det. Jeg synes, det er trist, siger Michael Olesen.