Det er typisk Niels

Den forsvundne journaliststuderende Niels Krogsgård er kendt for at gå langt i sin jagt på den gode historie. Nogle gange måske lidt for langt ...

Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt venner er der nok ikke mange, der undrer sig over, at den forsvundne danske journaliststuderende i Iran viste sig at være Niels Krogsgård. Han er kendt for at være ambitiøs på grænsen til det ærgerrige. Niels Krogsgård er altid på jagt efter forsidehistorien og skyr sjældent mange midler for at få det helt rigtige citat.

Derfor var det heller ikke nok kun at være skolelærer. Efter endt uddannelse søgte Niels Krogsgård videre til Journalisthøjskolen. Stadig som studerende gik han efter at sælge sine studieopgaver til de store dagblade, han deltog aktivt i de studerendes fagforeningsarbejde, og han forlod skolen i utide ved – typisk for hans stil - at smække gevaldigt med døren til journalist-bunkeren i Århus.

Efter uoverensstemmelser med ledelsen på grund af en for sen tilmelding til sin reeksamen, gik Niels til modangreb i spalterne hos de journaliststuderendes medier. Men striden kunne ikke løses, så han søgte i stedet om dispensation om optagelse på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet.

Det er langt fra alle, der får den dispensation, og for at få plads skulle Niels påtage sig en række ekstra fag, som de andre studerende allerede havde taget. På Syddansk Universitet vakte han igen debat ved at fortælle i sit tidligere studies avis, at hans nye medstuderende på Syddansk Universitet fik at vide, de var ”verdensmestre” og ”går i seng med hinanden på kryds og tværs.”

På trods af de ekstra eksaminer fulgte Niels Krogsgård tidsplanen.  Og da det kom til ansøgning om journalistpraktik valgte han Berlingske Tidende, som han selvfølgelig fik. Her blev den flittige praktikant hurtigt kendt for at blive siddende ved skærmen til langt ud på aftenen og for altid gå efter de mest umulige historier på sportsredaktionen og hovedstadsredaktionen.

For eksempel har kun meget få sportsjournalister i Danmark et direkte nummer til Michael Laudrup. Men på en studietur til Moskva besluttede Niels Krogsgaard, at han –koste hvad det vil - skulle have et interview med den nyindviede Spartak-Moskva-træner op til en vigtig kamp. Naturligvis fik han det.

Niels Krogsgård går langt for den gode historie. Men han rammer også ofte forsiden. Således også denne gang.

Portrættet er skrevet af Niels Krogsgårds studiekammerat på Syddansk Universitet, Eva Jung.