Nyhedsvarsel
Samfund

»Det er tæt på at være uvirkeligt«

Danmark er blevet en prins og en prinsesse rigere. Kronprinsen kalder det en stor og fantastisk oplevelse.

Kronprins Frederik fortæller om fødslen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en glad og munter kronprins Frederik, der kort efter klokken 11.30 kunne fortælle danskerne, at han og Kronprinsessen er blevet forældre til to velskabte børn.

- Min hustru har født to velskabte børn. En dreng først og en pige bagefter, sagde kronprins Frederik til det store og begejstrede presseopbud på Rigshospitalet.

Billedserie: Sååå store er tvillingerne

Læs også: Prins Henrik ville være nummer et

Tvillingerne blev født med knap en halv times mellemrum, den første klokken 10.30, og den næste klokken 10:56. Ifølge Kronprinsen har de begge mørkt hår, og familien har det godt "ligesom far", som han med et smil udtrykte det.

Drengen er 47 cm lang og vejer 2674 gram. Pigen er 46 cm og vejer 2554.

Læs også: Læge: »En drømmefødsel«

Lykønsk kronprinsparret: Skriv en hilsen

Kronprins Frederik lovpriste sin kone og kunne samtidig oplyse, at de to ældre søskende endnu ikke har fået besked om familieforøgelsen.

- Jeg er meget imponeret over kvinder, og hvad I kan præstere. Vi tager nu en dag ad gangen, nu kommer der en periode med blebørn.

Han tilføjede, at Dronningen "er lettet og total glad over" at begge fødsler gik godt.

Billedserie: Masser af kongelige tvillinger

Tema: Alt om Kongehuset

Han sagde, at det "ikke var neglebidende" som ved fødslen af parrets første barn, men han beskrev den som "fantastisk" og talte om, at der undervejs "var to små hjerter at holde øje med".

- Det er tæt på at være uvirkeligt, for man står en halv time med den førstefødte, og moderen kæmper videre, inden pigen kommer som den anden, sagde kronprinsen, der talte om dobbelt ængstelse, men også om et "et dobbelt mirakel".

Han kunne ikke sige noget om, hvad tvillingerne skal hedde, men noterede dog med et glimt i øjet, at de er født på samme dato som The King, Elvis Presley, og sagde: "så vi kan jo starte med at kalde ham Elvis."

Billedserie: Tvillinger, her er jeres søskende

Din mening: Hvad skal tvillingerne hedde?

Lykønskningerne er allerede begyndt att vælte ind. Statsministeren var blandt de første til at sende et tillykke, og Prins Henrik var den første på besøg.