»Det er som en lille osteklokke, det her«

I de hvide lædermøbler på Club Riva slænger Nordsjællands festløvinder sig til G&T og sød dansemusik.

Der var gang i den på voksennatklubben Club Riva, da Berlingskes journalist kiggede forbi natten til lørdag. Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere

Camilla Iuel kan bare mærke det. I aften bliver en god aften. I aften emmer Club Riva af god energi.

Den 49-årige Rungsted-kvinde med langt mørkt hår og stramme hvide bukser forsvinder ind i musikken, vågner op, kigger sig omkring i det dansende lokale og vender tilbage til samtalen. Det er noget med auraen, menneskene, noget, der går helt ind i maven.

»Det er som en lille osteklokke, det her. Som om jeg er til min egen private fest. Ikke fordi det er en lukket fest. Anni Fønsby kommer her. Alle kan komme her. Man føler sig bare tryg.«

Hun tænker sig om et øjeblik, lukker øjnene, læner sig ind mod Berlingskes udsendte og hvisker:

»For nyligt gik jeg fra en milliardær, jeg havde set i otte år. I dag har jeg aldrig været lykkeligere. Jeg elsker mit liv, for jo mindre, vi har, jo bedre har vi det. Husk på det!«

Så er hun ude på dansegulvet igen.

Det er fredag aften kl. 01:00 på Rungsted Havns nye natklub for voksne (i princippet 25+, i praksis 35+), og allerede tre minutter efter at diskokuglen er blevet tændt, er der gang i festen. Her er ingen forkrampede teenagere, der skal tage sig mod til at danse. Her skal tiden udnyttes. Her har alle årtiers erfaring i, hvordan man laver en fest.

»Vi kommer for at høre noget god musik og for at se på søde piger,« siger 52-årige Morten Nielsen, der er herinde med sin ven Peter Ebbesen på 47.

De spiller golf sammen. For nyligt blev den ene skilt, kort efter fulgte makkeren med. I dag er nok 15. gang, de besøger Club Riva, siger de. Stedet åbnede i november sidste år.

»Jeg kan godt lide den der Miami Lounge-stil,« forklarer Peter.

»Her er afslappet og usnobbet, men samtidig et af de eneste steder med virkelig god stil.«

På Rungsted Havns voksennatklub er alle velplejede, uden at være stadset op. Her ser alle ti år yngre ud, end de er: Kvinderne har langt hår længere oppe i alderen, end det er tilladt nogen andre steder i landet. Her drikker ingen øl, men Gin og Tonic, Strawberry Daiquiris og Mojitos.

Her kommer folk ikke for at høre hård metal eller avanceret elektronisk musik, men evergreens som Michael Jackson, Barry White og diskoklassik.

Tidslomme fra 80erne

Som en tidslomme fra en svunden ungdomstid går ejerne, de to 80er-DJ-koryfæer, Philip Lundsgaard og Joakim Hediger, der har spillet natklubber og firmafester tynde de seneste 25 år, rundt blandt gæsterne og tjekker op på, at alle har det sjovt.

Joakim – med stor hårmanke og ring i øret – valser hen til den hvide lædersofa, hvor Berlingske har slået sig ned.

»Jeg skulle have vidst, at I var her,« siger han, entusiastisk, lettere hektisk, klar til fest.

»Så ville jeg da ikke være mødt op i det her kluns, men have taget alle mine bling-bling-armbånd og brudekjole på. Jeg siger dig: Jeg kan komme til at ligne en hel discokugle.«

Ved DJ-pulten står Dan Rachlin – nattens hovednavn. Tre midaldrende kvinder sværmer om pulten. De kommer for at se giraffen. Er der livemusik med Danseorkestret, Moonjam, Søs Fenger eller Erann DD, kan man end ikke skaffe sig en plads.

Stedet kunne uden tvivl fyldes med gymnasieelever. Men det er ejerne ikke interesseret i. Philip Lundsgaard, der har haft fire diskoteker gennem 90erne og 00erne er færdig med ungdomsfester, siger han. Selv festaberne bliver ældre, som tiden går.

»De unge er så ustabile. Hver gang, der kommer et nyt sted, flokkes alle derhen. Wuuhuu, så er de videre til det næste. Fordelen ved at lave noget til voksne er, at de er gladere, har flere penge og laver meget mindre ballade.«På toilettet står Helena og frisker sin lyserøde læbestift op. Det er første gang, hun er her, men bestemt ikke den sidste.

Det mangler steder som dette, siger hun – og alle de andre på Club Riva: Diskoteker, hvor folk over 40 kan komme og feste uden at falde over skoletasker og slås om opmærksomheden med deres børn.

»Det fede er, at vi her kan danse på nøjagtig samme måde, som vi gjorde for 25 år siden.«

Helena er 50, men ligner højst en på 40. Hun griner smigret.

»Det er jo heller ikke noget, der står på ryggen af mig, vel? Altså, jeg har faktisk en kæreste på 30.«

Under diskokuglen danser Camilla Iuel med en mand klædt ud i en fængselsdragt. Så var det rigtig spottet: I aften blev en god aften på Riva. I aften var der kærlighed og god energi.