»Det er slet ikke så hårdt«

Nicholas Peeters er netop blevet far – alligevel arbejder han 50 timer hver uge. Og den er kæresten, Emilie Skov, helt med på.

Nicholas Peeters er 25 år og far til Alma på fire måneder. Han arbejder 50 timer om ugen, så tiden med datteren er knap. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Debatten om familieliv og karriere har talrige gange vakt vrede røster blandt danskere, der forsøger at få hverdagen til at hænge sammen – med madpakker, der skal smøres, børn, der skal bringes, og møder, der skal afvikles, er der meget at se til.

Alligevel svarer tre fjerdedele af de adspurgte i en analyse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, som Berlingske omtalte mandag, at de er tilfredse med antallet af arbejdstimer.

Kæresteparret Nicholas Peeters, som er 25 år, og 24-årige Emilie Skov bekymrer sig da heller ikke om, hvordan de skal få det hele til at fungere. I oktober blev de forældre til Alma, og mens Emilie endnu er på barsel, arbejder Nicholas ofte over 50 timer om ugen. Alligevel fungerer tingene derhjemme:

»Jeg synes ikke, det er så hårdt at få tingene til at gå op. Nogle gange har jeg medarbejdere, der ringer eller skriver, og så må jeg arbejde hjemme, men Emilie har forståelse for dette. Hun tager et ekstra slæb og er nogle gange lidt mere mor, end jeg er far,« siger Nicholas, der bestyrer en restaurant.

Det kan dog være svært for Nicholas at se datteren så meget, som han gerne vil.

»Jeg er ofte på arbejde, når hun er vågen, og når jeg kommer hjem, sover hun. Så lige nu er meget af tiden med hende om natten, når hun skal skiftes. Det er klart den største udfordring, at man ikke har så meget tid.«

Større forventninger

Hverdagen så noget anderledes ud, da Emilie var barn i 90erne. Hendes mor, Helle Skov, arbejdede på deltid for at få enderne til at mødes:

»Jeg havde ikke ambitioner på det tidspunkt, men et deltidsjob, hvor jeg mødte klokken ni og gik hjem klokken 13. Det betød, at min mand måtte arbejde ekstra meget,« fortæller Helle, der er skolesekretær og bosat i Charlottenlund. Hun er da også mere forbeholden end Nicholas og Emilie, når det gælder to forældre i fuldtidsjob:

»Jeg tror ikke, det er blevet hårdere at være forældre, men der er større forventninger – man skal være en fantastisk forælder, en fantastisk ægtefælle, se godt ud og have karriere.« Planen er nu, at Emilie skal tilbage på arbejdsmarkedet på fuld tid. For både hun og Nicholas prioriterer karriere højt.

»Når jeg skal tilbage i job, så bliver Nicholas nødt til at arbejde mindre og være mere fleksibel. For det er også vigtigt for mig at skabe en karriere. Vi skal selvfølgelig være forældre samtidig, men jeg tror, at det er nemmere at overskue, når vi er så unge. Mine forældre var næsten ti år ældre end os, da de fik børn,« fortæller Emilie.