»Det er så dybt forfærdeligt, men nu har vi i det mindste fået afklaring«

Juleaftensdag sluttede seks måneders uvished og søgen efter den forsvundne Emilie Meng. Mandag blev der afholdt mindehøjtidelighed i Korsør.

Korsør. Mindehøjttidlighed for Emilie Meng Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk

Vinden rusker i de afpillede træer foran Korsør Station. Menneskemængden skutter sig.

Blomster, stearinlys og mindeord ligger samlet foran de hundredvis af fremmødte borgere, der stimlet sammen på denne råkolde juledag for at mindes Emilie Meng. Pigen, der forsvandt sporløst efter en bytur for snart seks måneder siden, men som juleaftensdag blev fundet død – dræbt og efterladt – i et vandhul nær Borup på Sjælland.

Med solen i øjnene står de hundredvis af fremmødte borgere og stirrer mod det mindre blomsterhav, der er skudt frem på den modsatte side af vejen overfor Korsør Station.

Panderne er rynkede og blikkene alvorlige.

Et par rækker fremme slipper en mor kortvarigt grebet om sin datter for at tørre øjnene. Enkelte snakker, men ellers er størstedelen af de fremmødte bomstille.

»Det er så dybt forfærdeligt, men nu har vi i det mindste fået afklaring,« forklarer en af de fremmødte, en 19-årig ung mand med lang sort frakke, gult halstørklæde og bagvendt kasket.

Han arbejdede sammen med Emilie Meng i en lokal dagligvarebutik, indtil den unge pige forsvandt sporløst sidste sommer. Og selvom han ikke selv kendte Emilie Meng særlig godt, har hendes forsvinden alligevel gjort et alvorligt indtryk på den unge mand – og på lokalsamfundet i almindelighed.

Derfor er han også mødt op til den mindehøjtidelighed, som hurtigt blev arrangeret i kølvandet på fundet af Emilie Meng for få dage siden.

»Det er ufatteligt, at sådan noget kan ske for en så sød og stille pige,« siger han, inden blikket igen rettes mod blomsterne og de blafrende stearinlys ved Korsør Station.

Det var her, Emilie Meng sidst blev set i live for godt seks måneder siden.

»Det er ikke til at bære«

Den 17-årige pige ankom med toget klokken lidt i fire natten til den 10. juli, efter en ellers normal bytur i Slagelse med sine venner. De havde i fællesskab taget turen hjem med intercitytoget, men vennernes veje splittedes, da de nåede holdepladsen foran den hvide stationsbygning.

Mens de tre venner hoppede i en taxa, sagde Emilie Meng – ifølge vennerne – at hun i stedet ville gå hjem og høre musik på sin iPhone.

Indtil for få dage siden var det Emilie Mengs sidst kendte placering.

Juleaftensdag gjorde en hundelufter dog et uhyggeligt fund ved et vandhul nær Borup på Sjælland – godt 60 kilometer fra Korsør Station, hvor mindehøjtideligheden i dag finder sted.

Hundelufteren havde set et lig flyde rundt i vandet, og politiet blev kort efter tilkaldt.

Efter et døgns retsmedicinske undersøgelser kunne politiet søndag aften slå fast, at der med hundrede procents sikkerhed var tale om den forsvundne teenager Emilie Meng.

Og at den unge pige med garanti havde været udsat for en forbrydelse.

»Jeg kan næsten ikke bære, at hun har været udsat for noget så forfærdeligt. Det er simpelthen ubegribeligt, at nogen synes, et menneskeliv er så lidt værd, at de bare kan tage det,«  siger en kvinde, der står for sig selv i udkanten af forsamlingen ved Korsør Station.

Hendes øjne er hævede og munden halvt gemt bag et halstørklæde.

»Min datter kendte hende, så det er lige pludseligt kommet meget tæt på,« forklarer kvinden, der efter eget udsagn selv har deltaget i mange af de eftersøgninger, som blev iværksat i dagene og månederne efter Emilie Mengs forsvinden.

»Jeg har ikke tal på, hvor mange eftersøgninger jeg har været med til. Vi måtte jo bevare håbet, selvom vi måske havde på fornemmelsen, at hun havde været udsat for en forbrydelse,« siger kvinden.

»Det har vi så fået vished om nu.«

Til minde om Emilie Meng

En mørk bræmme af skyer har passeret over forsamlingen, og selvom solen endnu kaster sine stråler mod de hundredvis af sammenknebne øjne, er regnen så småt begyndt af falde.

Én efter én vender folk sig om og begynder at gå i retning af parkeringspladsen. Hjem mod de julepyntede stuer i Korsør og omegn.

Eftersøgningen af Emilie Meng er slut – seks måneder efter den begyndte.

Familie, venner og pårørende til den afdøde teenagepige har fået afklaring. Det samme har de hundredvis af borgere, der gennem et halvt år har brugt timer og dage på at søge efter den forsvundne pige.

Af samme grund af Facebook-gruppen ”Eftersøgningen af Emilie Meng” med sine 40.000 medlemmer i dag skiftet navn. ”Til minde om Emilie Meng” hedder gruppen nu, hvor uvished og søgen er blevet udskiftet med en mindst ligeså ubærlig klarhed over en ung piges tragiske skæbne.