»Det er okay, at folk krummer tæer«

Fire borgmestre fra det sydfynske hitter på Youtube med deres version af »Gangnam Style«, der skal gøre opmærksom på landsdelens kvaliteter. »Klodset og tåkrummende fjollet,« lyder en af kommentarerne. Se videoen her.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lasse og Mathilde udødeliggjorde Fyn med sangen »Fyn er fin«, og nu har fire sydfynske borgmestre taget skridtet videre og lavet en hyldest til Sydfyn til tonerne af verdenshittet »Gangnam Style«.

»Fremsyn + Udsyn = Sydfyn« er overskriften for videoen, der allerede efter er blevet set tusindvis af gange på Youtube.

»Videoen er lavet som en sjov gimmick i forbindelse med afslutningen på en konference for iværksættere. Vi havde ikke lige tænkt på, at det kunne gå hen og hitte på Youtube og de sociale medier, men det er da fint, at den gør det. Det er med til at skabe opmærksomhed omkring vores fire kommuner,« siger borgmester Curt Sørensen (S), Svendborg Kommune.

Til tonerne af »Gangnam Style« synger og danser de fire borgmestre fra Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø efter bedste evne, mens de priser kvaliteterne ved »det kreative Sydfyn«.

Forfriskende profilering

Det er det fælles sydfynske projekt »Fremtidsfabrikken«, som står bag videoen og den netop afholdte konference om iværksætteri på Sydfyn.

Ærøs borgmester Karsten Landro (K) synes, det er en forfriskende måde at profilere de sydfynske kommuner på.

»Vi borgmestre kan engang i mellem virke lidt stive og kedelige og meget alvorlige. Med videoen prøver vi at træde ud af vores vante roller og vise en anden side af os,« siger han.

Ifølge Karsten Landro handler det også om at gøre reklame for området og tiltrække nye iværksættere til det sydfynske.

»Vi er jo et udkantsområde med de problemer, det medfører. Der er behov for at tage utraditionelle midler i brug for at skabe opmærksomhed omkring Sydfyn, og hvis videoen kan gøre det, er det en god og billig måde at gøre det på,« siger Karsten Landro.

»Tåkrummende«

Det er dog ikke alle, der er vilde med den sydfynske udgave af Gangnam Style, der på sociale medier får både ris og ros.

»Klodset og tåkrummende fjollet«, lyder en af kommentarerne. Det tager Svendborgs borgmester med sindsro.

»Min egen søn er lockoutramt, og han sagde i går til mig, at han er glad for, at han ikke skulle i skole og høre på alle kommentarerne til videoen,« griner Curt Sørensen.

»Og det er okay, at nogle griner, nogle græder, nogle krummer tæer og græmmes. Videoen giver sig ikke ud for at være mere end den er - noget, der kan få folk til at trække lidt på smilebåndet,« siger Curt Sørensen.

Se videoen her: